Συνελήφθη η Ρεβέκκα Καρούζου έξω από το σχολείο των παιδιών της!

12 Σεπτεμβρίου 201312:04

Συνελήφθη σήμερα, και μάλιστα έξω από το σχολείο των παιδιών της, η Ρεβέκκα Σκαφτούρα, πρώην σύζυγος του Ιωάννη Καρούζου, του επιχειρηματία που βρίσκεται έγκλειστος για το σκάνδαλο με την εξαγωγή μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος, το ένταλμα είχε βγει πριν από 15 ημέρες και, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί (άντρες της Αντιτρομοκρατικής για λειτουργικούς λόγους και όχι λόγω εμπλοκής της υπηρεσίας στην υπόθεση) σταμάτησαν σήμερα το πρωί την κ. Σκαφτούρα που μόλις είχε αφήσει τα παιδιά της στο σχολείο, της ζήτησαν ταυτότητα και στη συνέχεια προχώρησαν στη σύλληψή της.

Η κ. Σκαφτούρα έχει διαχωρίσει τη θέση της από τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο με αγοραπωλησίες ακινήτων, υπόθεση η οποία αποκαλύφθηκε όταν ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός αλλά και ο επιχειρηματίας Γιώργος Ζωγραφάκης κατήγγειλαν ότι εταιρείες του ομίλου Καρούζου εμπλέκονται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος συνολικού ύψους 10,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο το όνομα της υπάρχει σε συμβόλαια αγοραπωλησιών.

Ο κ. Λιβανός σε κατάθεσή του στον Εισαγγελέα είχε μπλέξει στο σκάνδαλο και τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μειμαράκη ο οποίος τυγχάνει να είναι και κουμπάρος του Γιάννη Καρούζο, αλλά και τους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη.

Μεσίτες και επιχειρηματίες που παρακολουθούσαν τα τελευταία χρόνια την πορεία του κ. Καρούζου στην αγορά του real estate, δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τα ιλιγγιώδη ποσά που ξόδευε ο επιχειρηματίας, υποστηρίζοντας ότι έδινε τα τριπλάσια, αρκεί να έπαιρνε ακίνητα –φιλέτα. Αξιοπερίεργη υπήρξε η δραστηριότητά του στην περιοχή του Ηρακλείου από όπου κατάγεται, καθώς εκτιμάται από ανθρώπους της αγοράς ότι τα ποσά που είχε ξοδέψει ξεπερνούν τα 100 εκ. ευρώ, εντάσσοντας στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περισσότερα από 1.000 στρέμματα. Το περίεργο είναι ότι αγόραζε ακόμη και δασικά οικόπεδα που για να οικοδομηθούν θα έπρεπε να αποχαρακτηριστούν.

Μιλώντας παλαιότερα στο Πρώτο Θέμα, η κυρία Σκαφτούρα είχε πει πως χώρισε τον Σεπτέμβριο του 2010 τον Γιάννη Καρουζο γιατί εκείνος «κάποια στιγμή ξέφυγε εντελώς» αλλά τονίζει ότι μέχρι τότε «δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή» της οποιαδήποτε δραστηριότητα που να έχει σχέση με ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η κυρία Σκαφτούρα υπογραμμίζει πως τον γνώρισε μέσω της συζύγου του και πως η σχέση τους ήταν «απλώς μια κοινωνική σχέση και τίποτε παραπάνω». «Βγαίναμε έξω για φαγητό, έρχονταν σπίτι είτε για απλή επίσκεψη είτε με αφορμή τα γενέθλια των παιδιών. Κάναμε καλή παρέα» σημειώνει.

Τέλος, για τον πρώην σύζυγό της, η κ. Σκαφτούρα λέει πως «απέκλεισε τα πάντα» μετά το χωρισμό τους: «Ακόμα και σήμερα δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για τη διατροφή των παιδιών» λέει.

Για την σχέση της με τον Καρούζο αφήνει να εννοηθεί ότι εκείνος είχε εξωσυζυγικές σχέσεις ενώ εκείνη ήταν πάντοτε πιστή.
«Η σχέση μας είχε τον συνδυασμό που σκοτώνει, σενάριο για Χόλιγουντ. Τα είχε όλα: αίσθημα, σεξ, βία. Αυτό δεν απαιτεί ένα καλό σενάριο;».

Πηγή : ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr