Συνεδρίασε η Οργανωτική για τον απολογισμό ΘΛΕ. Επέβαλε κυρώσεις και ξεκίνησε τη συζήτηση για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης

13 Ιουνίου 201409:38

Η Οργανωτική Επιτροπή των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών και των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπό την Προεδρεία του απερχόμενου Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Μανώλη Φανουράκη στη συνεδρίαση επικυρώθηκαν οι, μεταξύ άλλων, οι ποινές της Επιτροπής Κυρώσεων για τους Συλλόγους που παρενέβησαν τον κανονισμό, ο οποίος ίσχυσε για πρώτη φορά στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι του 2014.

Με βάση την εισήγηση της Επιτροπής Ροής, που διαπίστωσε 9 Συλλόγους, που είχαν ανάψει δάδες στην παρέλαση, η Επιτροπή Κυρώσεων προχώρησε στην επιβολή της ποινής της απλής επίπληξης. Από μέλη της Επιτροπής ειπώθηκε ότι με βάση το βίντεο της παρέλασης οι σύλλογοι ήταν σχεδόν διπλάσιοι αλλά ήταν η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε το μέτρο.

Ποινή για τους Κρήτες Φοιτητές αν και βραβεύτηκαν

Επίσης με ομόφωνη απόφαση της Οργανωτικής επικυρώθηκε και η ποινή της τελευταίας θέσης στην επόμενη παρέλαση για το Σύλλογο Κρητών Φοιτητών λόγω υπεράριθμου πληρώματος. Ο Πρόεδρος Μανώλης Φανουράκης, εξήρε πάντως το γεγονός ότι από μόνα τους τα μέλη του Συλλόγου ενημέρωσαν το Κέντρο Πολιτισμού για το γεγονός ότι υπερέβησαν κατά 180 άτομα το όριο των 400, αν και όπως είπε, πλέον τα πληρώματα καταμετρώνται από το βίντεο. Το οξύμωρο είναι πάντως ότι το συγκεκριμένο πλήρωμα ήταν από αυτά που βραβεύτηκαν για τη στολή και την εμφάνισή τους.

Τέλος ξεκίνησε η συζήτηση για το θεσμό των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης. Η προετοιμασία, οργανωτικά, σχεδόν έχει ολοκληρωθεί ενώ το πρόβλημα που συναντούν όλοι οι σύλλογοι είναι φορολογικό και , για την ώρα, δυσεπίλυτο.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr