Συναντήσεις για κοινές δράσεις και για την επιστροφή των Μαρμάρων

25 Ιουλίου 201316:30

Την αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας – Γαλλίας στον τομέα του Πολιτισμού συμφώνησαν κατά τη συνάντησή τους στο Παρίσι ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, με τη γαλλίδα ομόλογό του, Ορελί Φιλιπετί.

Κοινές δράσεις κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας
Μεταξύ άλλων, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να αναλάβουν κοινές δράσεις κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας, στο πρώτο εξάμηνο του 2014. Η γαλλίδα υπουργός αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Παναγιωτόπουλου να επισκεφτεί την χώρα μας μαζί με τον νέο γενικό διευθυντή του Μουσείου του Λούβρου, διαπρεπή ιστορικό τέχνης και αρχαιολόγο, Ζαν-Λικ Μαρτινέζ.

Κατά τη συνάντηση, ο έλληνας υπουργός ενημέρωσε την ομόλογο του, που είναι αρμόδια και για θέματα επικοινωνίας, για τη διαδικασία επαναλειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Συνάντηση για το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων
Κατά την επίσκεψή του στη γαλλική πρωτεύουσα, ο κ. Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε και με τη γενική διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα. «Θέσαμε το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα, που βρίσκονται σήμερα στο Βρετανικό Μουσείο, και ζητήσαμε να ασκήσει η κα Μπόκοβα την πολύ μεγάλη προσωπική και θεσμική επιρροή που έχει, ώστε να ανοίξουμε το δρόμο για να οδηγηθούμε σε συγκεκριμένες λύσεις. Από την πλευρά της υπήρξε αποδοχή. Αποδέχθηκε να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες και συμφωνήσαμε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες τις οποίες θα ανακοινώσουμε στην πορεία», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υπουργός, στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με την γενική διευθύντρια της UNESCO.

Πηγή : enet.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr