«Συνάντηση του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» με τον Δήμαρχο Ξάνθης»

16 Ιανουαρίου 202014:35

Συνάντηση πραγματοποίησε στις 15.1.2020 με τον Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Εμμανουήλ Τσέπελη, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ», κα. Σουλεϊμάν Σαμπιχά.

Αυτή η πρώτη συνάντηση είχε στόχο πέρα από την γνωριμία, την ενημέρωση του Δημάρχου για τα πολύ σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζει ο οικισμός του Δροσερού. Στο επίκεντρο της ζήτησης, η ένταξη του οικισμού στο σχέδιο πόλης, η έλλειψη έργων υποδομών, η κοινωνική ένταξη των παιδιών του οικισμού, η εργασία και η συγκοινωνία. Αναφορά έγινε στον Συνήγορο του Πολίτη, όπου ο Σύλλογος συνεργάζεται όλα αυτά τα χρόνια, και προτρέψαμε τον Δήμαρχο να συζητήσει μαζί τους για να βρεθούν από κοινού λύσεις για το Δροσερό. Επιπλέον, παραδόθηκε έγγραφο στον Δήμαρχο, το οποίο είχε σταλεί από την Ειδική Γραμματέα για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά προς εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά από ενέργειες του Συλλόγου, για πόρους που έχουν εξευρεθεί ειδικά για τον Δήμο Ξάνθης. Την πρόεδρο, συνόδευσαν συνεργάτες του Συλλόγου μας, όπου ο καθένας ήταν αρμόδιος για κάποιο από τα παραπάνω θέματα.

Ο Σύλλογος, τα μέλη και το Δ.Σ., θέλουν να ευχαριστήσουν τον Δήμαρχο μας για τη θετική ανταπόκριση του και τον χρόνο που αφιέρωσε για να ακούσει τα αιτήματα μας. Τέθηκαν οι βάσεις για συνεργασία και ορίστηκε μια δεύτερη συνάντηση με τον Δήμαρχο και τους αυτοδιοικητικούς, για να περάσουμε πρακτικά στην εξεύρεση λύσεων.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr