Συνάντηση της Ομοσπονδίας ΡΟΜΑ ΑΜΘ στο Υπ. Εσωτερικών παρουσία Σ. Γιαννακίδη

17 Φεβρουαρίου 201614:17

Πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα τα στεγαστικά δάνεια που είχαν πάρει αρκετές οικογένειες ΡΟΜΑ στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα παλαιότερο πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο χορηγήθηκαν δάνεια ύψους 60.000 ευρώ, με εγγυητή το Ελληνικό Δημόσιο, για την στεγαστική αποκατάσταση των ΡΟΜΑ. Πανελλαδικά, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορούσε περίπου 4500 δικαιούχους.  

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Στάθης Γιαννακίδης, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας ΡΟΜΑ της Περιφέρειας Ανατολικής – Μακεδονίας Θράκης και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν παραγωγική και εξετάστηκαν πιθανές ρυθμίσεις, που σε συντονισμό με το Υπουργείο Οικονομικών, θα βοηθήσουν να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και να πραγματοποιηθεί η ομαλή αποπληρωμή των δανείων, ενώ ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας, τόνισε πως δεν τίθεται κανένας κίνδυνος απώλειας της στέγης αυτών των οικογενειών, καθώς μετά τις τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης η πρώτη κατοικία προστατεύεται πλήρως για όλους.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr