Συνάντηση Παυλίδη με τους Δημάρχους της ΑΜΘ για τις δράσεις ενάντια στη φτώχια και την κοινωνική ένταξη

21 Δεκεμβρίου 201519:48

Συνάντηση εργασίας, ενόψει της ενεργοποίησης δράσεων του ΕΚΤ, στο πλαίσιο του θεματικού στόχου 9 του ΠΕΠ 2014-2020, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ  Γιώργου Παυλίδη και με την συμμετοχή Δημάρχων, εκπροσώπων των Δημοτικών Αρχών και υπηρεσιακών παραγόντων των Δήμων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.

Η συνάντηση οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Γ.Παυλίδη, με στόχο, την κατάθεση προτάσεων, την ανάδειξη επιμέρους ζητημάτων από την πλευρά των ΟΤΑ, για τον καλύτερο συντονισμό των κοινωνικών δομών που λειτουργούν σε αυτούς, σε συνάρτηση με τον περιφερειακό σχεδιασμό που τελεί υπό την αίρεση έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εστιάζοντας στην Περιφερειακή Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη και την Καταπολέμηση της Φτώχειας (ΠεΣΚΕ), ανέφερε ότι αυτή είναι ενταγμένη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2014-2020. Μέσω του νέου προγράμματος, προβλέπεται η διάθεση πιστώσεων που ξεπερνούν τα 60.000.000 ευρώ.

Στη βάση του σχεδιασμού, όπως επισήμανε ο κ. Γ. Παυλίδης προτείνεται η δημιουργία Κέντρων Κοινότητας στο σύνολο των Δήμων της Περιφέρειας, ως βασικός πυρήνας παροχής διευρυμένων υπηρεσιών, με έμφαση την προώθηση της απασχόλησης, την πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές.
IMG_4164[1]

Αναφορικά με τα Κέντρα Κοινότητας, σημείωσε επιπλέον ότι θα χρειαστεί διασύνδεσή τους με τις υφιστάμενες δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες και δομές. Ειδικότερα για τις αυτοχρηματοδοτούμενες δομές των ΟΤΑ, υπογράμμισε ότι απαιτείται να ληφθεί πρόνοια για την ομαλή χρηματοδότησής τους, και κατά την περίοδο μετάβασης στο νέο πρόγραμμα.

Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων για την ολοκληρωμένη καταγραφή των δυνητικά ωφελούμενων. Εξάλλου, όπως επισήμανε, είναι απαραίτητο η πρόταση της Περιφέρειας να ωφελήσει οριζόντια όλους τους ΟΤΑ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Περιφερειάρχης κ.Γ.Παυλίδης δήλωσε :” Τα ζητήματα της φτώχειας και της ανέχειας, μας απασχολούν κάθε στιγμή. Επιζητούμε την συνεργασία των Δήμων, των Μητροπόλεων ,των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης των πολιτών, όλων, για να εξαλείψουμε τις γκρίζες κοινωνικές ζώνες. “

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr