Με τους παραγωγούς που ενδιαφέρονται να επανέλθουν στην τευτλοκαλλιέργεια συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο Εργοστάσιο Ζάχαρης της Ξάνθης, οι υπεύθυνοι της ΕΒΖ και κυρίως οι γεωπόνοι της εταιρίας.
Μετά από πρωτοβουλία των εργαζομένων και ενδιαφέρον αρκετών παραγωγών πραγματοποιήθηκε μια σημαντική συνάντηση στην οποία οι παραγωγοί ενημέρωθηκαν για την τιμολογιακή πολιτική της ΕΒΖ, τους όρους συνεργασίας καθώς και τους όρους καλλιέργειας και συγκομιδής, προκειμένου η καλλιέργεια να είναι αποδοτική και , ουσιαστικά, να επανέλθει στην περιοχή της Ξάνθης.
Συγκρατημένη αισιοδοξία για συμμετοχή των παραγωγών
Όπως έγινε γνωστό τα τεύτλα θα παραδίδονται στο Εργοστάσιο της Ξάνθης και θα μετακινούνται στις Σέρρες με ευθύνη της εταιρίας. Στους παραγωγούς δόθηκαν σχετικές αιτήσεις για την σύναψη συμβολαίου με την ΕΒΖ και έγιναν αρκετές ερωτήσεις για διάφορα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς. Από τους ανθρώπους της ΕΒΖ και του εργαζόμενους του εργοστασίου εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη ενώ από την πλευρά των παραγωγών υπάρχουν επιφυλάξεις, που ενδεχομένως, να κάμφθηκαν από την συγκέντρωση της Πέμπτης.
Ενημέρωση των παραγωγών
Οι υπεύθυνοι της ΕΒΖ έκαναν γνωστό ότι οι πληρωμές θα γίνονται σε συγκεκριμένο χρόνο που θα ανακοινώνεται στη διάρκεια της καμπάνιας ανάλογα με το χρόνο συγκομιδής, ότι σε περίπτωση αποζημιώσεων η πληρωμή θα γίνεται από την Βιομηχανία και οχι τον ΕΛΓΑ, ότι το προσωπικό που θα απασχοληθεί στο εργοστάσιο θα είναι ανάλογο των αιτήσεων που θα γίνουν από τους παραγωγούς καθώς και ότι αρκετά βοηθήματα όπως σπόρο, ζιζανιοκτόνα ΚΑΙ μυκητιοκτόνα θα προμηθεύονται από την ΕΒΖ με πίστωση. Όπως έγινε γνωστό οι παραγωγοί θα πρέπει μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο Αναπληρωτής Διευθυντής Γεωπονίας της Βιομηχανίας Ζάχαρης Γιώργος Κοκκίνης, που παραβρέθηκε στην ενημέρωση των παραγωγών
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;