Συνάντηση Μιχάλη Αμοιρίδη με τους φορείς διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων της ΑΜΘ

4 Δεκεμβρίου 201411:41

Συνάντηση εργασίας με θέμα την ενιαία προβολή του φυσικού πλούτου της ΠΑΜ-Θ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014 στο Πόρτο Λάγος στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Νέστου, Λίμνης Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, με στόχο αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα Εθνικά Πάρκα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και την αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας της περιοχής, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

οικοτουρισμός2Στη συνάντηση συμμετείχαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, οι Πρόεδροι των Φορέων Διαχείρισης: Δέλτα Νέστου, Λίμνης Βιστωνίδας-Ισμαρίδας Εμμανουήλ Κουτράκης, Εθνικού Πάρκου Οροσειράς ΡοδόπηςΣταύρος Κεχαγιόγλου, ο Αντιπρόεδρος του Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου Νίκος Σταμούδης και η συντονίστρια του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου Ελένη Μακρυγιάννη.

Αποφασίστηκε η στενή συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, η κατά το δυνατό ενιαία προβολή, αλλά και η προσπάθεια ανάδειξης της πανευρωπαϊκά μοναδικής σε ποικιλία και πυκνότητα, πανίδας και χλωρίδας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μέσα από τη συνεργασία των Φορέων Διαχείρισης και της Περιφέρειας αλλά και την ενεργοποίηση των επιχειρηματιών του τουρισμού και των κατοίκων της περιοχής.

ΕΠΑΜΑΘ kefaloudiΣτην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, φιλοξενούνται ή αναπαράγονται μεταξύ άλλων: ο Κολχικός Φασιανός, ο Αγριόγαλος, η Βίδρα, το Ζαρκάδι, το Τσακάλι, η Αγριόγατα, ο Θαλασσαετός, το Κεφαλούδι, η Νανόχηνα, ο Βασιλαετός, η Αγκαθοκαλημάνα, ο Μαυρόγυπας. Ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει σε μονοπάτια με μοναδικές ορχιδέες και μανιτάρια, σε παραποτάμια και ορεινά παρθένα δάση, να θαυμάσει πλήθος πουλιών στις λιμνοθάλασσες. Φυσικός πλούτος που πουθενά αλλού δεν μπορεί να παρατηρηθεί σε τόσο μεγάλη πυκνότητα και ποικιλία ειδών χλωρίδας και πανίδας.

Xanthi - Porto lagos 03Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική τη συνεργασία με τους Φορείς Διαχείρισης των Προστατευμένων Περιοχών της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., των οποίων η γνώση, η επιστημονική επάρκεια και οι δραστηριότητες που προσφέρουν, συνάδουν με το στόχο που έθεσε ο Περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ. κ. Γεώργιος Παυλίδης, να καταστεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Τουριστικός Προορισμός Αριστείας τονίζοντας ότι: «Η προσέλκυση ξένων και Ελλήνων τουριστών, με άξονα τις ιδιαίτερες στιγμές που μπορούν να ζήσουν μέσα στα Εθνικά Πάρκα, συνδυάζεται με τη ζεστή φιλοξενία και τον πλούτο γεύσεων σε όλο το εύρος της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, δίνει ανεπανάληπτες εμπειρίες και δημιουργεί ένα τουριστικό προϊόν μοναδικό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη».Orchis militaris 5335b CMYK

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr