Συνάντηση Δερμεντζόπουλου – Διευθυντών Εκπαίδευσης στην Κομοτηνή. Τα λειτουργικά κενά στο επίκεντρο

3 Αυγούστου 201415:00

Τους παράγοντες της Εκπαίδευσης από την Περιφέρεια ΑΜΘ συνάντησε στην Κομοτηνή, και ειδικότερα στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας ΑΜΘ, ο Υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα της εκπαίδευσης και να προχωρήσει ο έγκαιρος προγραμματισμός για τη νέα σχολική χρονιά.

Το κυρίαρχο πρόβλημα που απασχολεί το Υπουργείο Παιδείας είναι τα πιθανά μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ένα θέμα που απασχολεί έντονα το Υπουργείο και σε αυτό ζητεί τη συνεργασία των φορέων της εκπαίδευσης, έγκαιρα, προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα. Υπολογίζεται από το Υπουργείο ότι μπορει να ξεκινήσει η χρονιά μέχρι και με 22.000 κενά και αυτό επιχειρείται να αντιμετωπιστεί από τη συνεργασία με τους φορείς της εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ Σάββας Μελισσόπουλος, αναφερόμενος στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, ανέφερε ότι όλοι οι παράγοντες της εκπαίδευσης προετοιμάζονται για την έγκαιρη και ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων το Σεπτέμβρη.

Όπως είπε, η συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων, κινήθηκε σε υψηλό επίπεδο, κατεγράφη η κατάσταση που επικρατεί, σε στελέχωση και υποδομές. Όπως εκτίμησε ο Σάββας Μελισσόπουλος, ο προγραμματισμός έχει φτάσει το 90% και παρά την μεγάλη δημοσιονομική κρίση και τα κενά που υπάρχουν, στην Περιφέρεια αναμένεται ότι η χρονιά θα ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Με τη γρήγορη ολοκλήρωση των μεταθέσεων και των αποσπάσεων που ακολουθούν, θα υπάρξει έγκαιρη τοποθέτηση αναπληρωτών

Παράλληλα, στη συνάντηση των διευθυντών και των προϊσταμένων της εκπαίδευσης συζητήθηκαν και άλλα θέματα που απασχολούν την εκπαίδευσης, σε διάφορους τομείς.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr