Σύμβουλος της ΒΡ στο Σαχ Ντενίζ ο Τόνι Μπλερ-Άμεσο συμβουλευτικό ρόλο και στον TAP

14 Αυγούστου 201411:00

Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, προσελήφθη ως σύμβουλος από την κοινοπραξία που αναπτύσσει το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο Μπλερ θα λάβει μέρος σε επιτροπή συμβούλων που συστήνεται με την συμμετοχή γνωστών στελεχών κυβερνήσεων και του επιχειρηματικού κόσμου, όπως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ και ο πρόεδρος της Goldman Sachs International, Πίτερ Σούθερλαντ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΒΡ, που ηγείται της κοινοπραξίας, η επιτροπή θα προσφέρει συμβουλές σε ότι έχει να κάνει με τις πολιτικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει τόσο το ίδιο το Σαχ Ντενίζ, όσο και οι δύο αγωγοί που έχουν αναλάβει την μεταφορά του αερίου προς την Ευρώπη, δηλαδή ο Trans Anatolian και ο ΤΑΡ.

Ο κ. Μπλερ θεωρείται ότι προσελήφθη λόγω της εμπειρίας που διαθέτει στις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αξιολογείται ως σημαντική δεδομένου του γεγονότος ότι οι αγωγοί θα διασχίσουν επτά διαφορετικές χώρες.
μανιφέστο για την αλλαγή στην Ευρώπη

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ προσέφερε σήμερα εμμέσως συμβουλές στον νυν ένοικο της Ντάουνινγκ Στριτ 10, τον Ντέιβιντ Κάμερον, για το ανοιχτό ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης των σχέσεων της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr