Σύμφωνο Φιλίας & Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αβδήρων και της πόλης Ludwigshafen – Nördliche Innenstadt της Γερμανίας

23 Μαΐου 201619:56

Την Παρασκευή 20 Μαΐου και ώρα 12:00 πμ., σε μικρή τελετή στην Αίθουσα του Μουσείου Παραδοσιακών Ενδυμασιών των Βαλκανικών Χωρών στην Γενισέα, υπογράφηκε Σύμφωνο Φιλίας & Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αβδήρων και της πόλης Ludwigshafen – Nördliche Innenstadt της Γερμανίας.

Το Σύμφωνο Φιλίας & Συνεργασίας εκ μέρους του Δήμου Αβδήρων υπογράφηκε από τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Τσιτιρίδη και από τον κ. Antonio Priolo -Ortsvorsteher- της πόλης Ludwigshafen-Nördliche Innenstadt της Γερμανίας, παρουσία Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου και Αντιπροσωπίας της Γερμανικής πόλης, μεταξύ της οποίας περιλαμβάνονταν και ο ομογενής αξιωματούχος κ. Γεώργιος Βασιλειάδης με καταγωγή από τα Άβδηρα.

sumfono-filias-avdirwn-Ludwigshafen2

Με την υπογραφή του Συμφώνου ο κ. Γ. Τσιτιρίδης και ο κ. A. Priolo, δεσμεύτηκαν μεταξύ άλλων να στηρίξουν και να προωθήσουν από κοινού τις πολιτιστικές συναντήσεις και διαπολιτισμικές ανταλλαγές μεταξύ των κατοίκων του Δήμου Αβδήρων και της πόλης Ludwigshafen – Nördliche Innenstadt της Γερμανίας, συμβάλλοντας σε μια ενωμένη Ευρώπη και να εγγυηθούν μια μεγαλύτερη ενοποίηση σε όλα τα επίπεδα μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών.

sumfono-filias-avdirwn-Ludwigshafen4

Κατά την τελετή υπογραφής του Συμφώνου ο Δήμαρχος Αβδήρων πρόσφερε στον ομόλογό του, ως ενθύμιο της στιγμής αυτής, προτομή του Δημόκριτου, του μεγάλου Αβδηρίτη φιλοσόφου της αρχαιότητας που γεννήθηκε και έζησε στα Άβδηρα, ενώ ο κ.  Priolo προσέφερε ένα βιβλίο με την Ιστορία της πόλης Ludwigshafen.

 sumfono-filias-avdirwn-Ludwigshafen3 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr