Συμφωνεί με Φορέα η Περιφέρεια για τα αίτια της καταστροφής. Μιλούν για άμεση ανάγκη παρεμβάσεων

30 Ιουλίου 201409:04

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας ΑΜΘ που τοποθετήθηκαν δημόσια την Τρίτη για την καταστροφή στη Λίμννη Βιστωνίδα δεν παρουσιάζουν κάποια διαφοροποίηση σε σχέση με τις αιτίες και τα αποτελέσματα που παρουσίασε ο Φορεάς Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου ΑΜΘ.

Επί τόπου αυτοψία και εξέταση δειγμάτων ψαριών της λίμνης Βιστωνίδας, έκανε η κύρια Άννα Κάλφα Κτηνίατρος –Ιχθυοπαθολόγος και Προϊσταμένη του Εργαστηρίου Αναφοράς Νοσημάτων Ιχθύων και Οστρακοειδών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφέρειας ΑΜΘ. Στο συμπέρασμα που οδήγησαν οι μελέτες, αναφέρουν ότι ο μαζικός θάνατος των ψαριών προήλθε, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή, οι οποίες προκάλεσαν έλλειψη οξυγόνου και αύξηση των κυανοφυκών.

Όμως οι αρμόδιοι κάνουν λόγο για ανάγκη λήψης μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή στο μέλλον.

Ο Προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Α. Σαχπατζίδης πρόσθεσε ότι το φαινόμενο ανοξίας είναι πολύ πιθανό να παρατηρηθεί και πάλι στο μέλλον, εάν η ελληνική πολιτεία δεν προβεί άμεσα σε παρεμβάσεις οι οποίες θα στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην διατήρηση του παραγωγικού χαρακτήρα της Λίμνης Βιστωνίδας και του οικοτόπου.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr