Σημαντική παρουσία της Ξάνθης στη Detrop αλλά και διακρίσεις

13 Μαρτίου 201312:33

Σημαντικό παρόν έδωσε και η Ξάνθη στην έκθεση τροφίμων και ποτών DETROP με την στήριξη της περιφερειακής ενότητας καθώς οι επαγγελματίες του κλάδου είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους και να διευρύνουν τις αγορές τους.

Ωστόσο όπως τονίζει ο πρόεδρος των κρεοπωλών Ξάνθης ο δρόμος που έχει ακόμη να διανυθεί είναι αρκετά μακρύς. Παρά την κρίση, αναφέρει ο Γιώργος Μπατζακίδης, η Ξάνθη είναι παρούσα και προσπαθεί να μετατρέψει το κλίμα σε κάτι πιο θετικό κάτι πιο χαρούμενο. Ωστόσο ο κύριος Μπατζακίδης επισημαίνει την υστέρηση της περιοχής ως προς την προώθηση των προϊόντων αφού φαίνεται πως λείπει η συγκεκριμένη κουλτούρα

«Είμαστε ακόμη πίσω αλλά…»

«Είμαστε ακόμα πίσω ακόμη. Αν δείτε πως δουλεύουν οι Κρητικοί και πως συνδυάζουν τα προϊόντα τους με τον τουρισμό, θα δείτε ότι αντικατροτρίζεται η βούληση της περιοχής τους και των πολιτικών τους να αναδείξουν τις ομορφιές και τα προϊόντα τους» Γι’αυτό, σημειώνει, ότι πρέπει η Ξάνθη – που έχει ποιοτικά και βραβευμένα προΪόντα όπως τα αλλαντικά, τα κρασιά, τα γλυκά – πρέπει να κωδικοποιήσει και να προωθήσει τις ομορφιές της σε σύνδεση με τα τοπικά προϊόντα της . Όχι μόνο σαν Ξάνθη αλλά τουλάχιστον σαν Θράκη, αναφέρει. «Εχω τηΝ αίσθηση ότι αυτό απαιτεί δουλειά» συμπληρώνει.

Τέλος, δεν παρέλειψε να σημειώσει την συμβολή της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης και προσωπικά του Φώτη Καραλίδη, που στηρίζει όλες τις προσπάθειες των επαγγελματιών. Επίσης και του Επιμελητηρίου Ξάνθης και ιδιαίτερα της υπαλλήλου του Σοφίας Τσελεπίδου η βοήθεια της οποίας υπήρξε ανεκτίμητη.

Ικανοποιημένοι οι επαγγελματίες

Από την πλευρά των επιχειρηματιών ο Α. Παπαδόπουλος από την ομώνυμη αλλαντοποιία σημείωσε ότι οι εντυπώσεις των εκθετών από την παρουσία τους είναι ιδιαίτερα θετικές, η εντύπωση του κόσμου, επίσης πολύ καλή. Όπως σημειώνει, η Ξάνθη διαθέτει πολλά και ποιοτικά προϊόντα, οι εκθέσεις προσφέρονται για ανάδειξη και μιλά για την έκθεση και όσους είχαν την πρωτοβουλία, με ιδιαίτερα θερμά λόγια.

Διάκριση για τα κρασιά της Κάβας Σαλαμάνδρα

Η Έκθεση όμως επεφύλαξε και διακρίσεις. Η Κάβα Σαλαμάνδρα του Γιώργου Μυλωνά, παρουσίασε τα δύο δικά της κρασιά με την ονομασία ”Μαγεμένος Πρίγκιπας” ροζέ από ποικιλίες merlot και grenache καθώς και ”Μαγεμένος Πρίγκιπας” ερυθρό από ποικιλία syrah σοδειάς 2006, που έχουν βραβευτεί.

Κατά την επίσκεψη του, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θ. Καράογλου ενθουσιάστηκε από το ερυθρό κρασί και του προσφέρθηκε μια φιάλη. Όπως σημειώνει ο Γ. Μυλωνάς, οι επισκέψεις ήταν πολλές από παραγωγούς και τα σχόλια θετικά.

IMG_0918DSC_0005 DSC_0010 DSC_0016  DSC_0027 DSC_0028 DSC_0029 wine_label_RED (1) DSC_0046 DSC_0050

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr