Σημάδια πλήρους διάλυσης το ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη – Κείμενο του Ανέστη Αντωνιάδη

8 Μαρτίου 201821:04

Χθες σε μια πολύ εποικοδομητική ομιλία εδώ στην Ξάνθη, με τους κ. Σιακαντάρη, Μπίστη και Πεταλωτή, είπα στην αρχή της τοποθέτησης μου, ότι με αυτά που βλέπω να διαδραματίζονται με το συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛΛ., πολύ φοβάμαι ότι θα είναι η τρίτη αυτοκαταστροφική και ίσως τελειωτική πράξη του χώρου και πολύ φοβάμαι θα επιβεβαιωθώ. Η πρώτη ήταν στο 1ο μνημόνιο που δεν ζητήσαμε 180 ψήφους για να περάσει το νομοσχέδιο και η 2η ότι στην συγκυβέρνηση με την ΝΔ, δεν κάναμε πολιτική συμφωνία με ρήτρες να τα κοινωνήσουμε στον κόσμο, αλλά ο κόσμος έμαθε μόνο το γνωστό 4-2-1. Όσοι πείτε, να ένας υπονομευτής, το κλούβιο σας το αυγό θα σας απαντήσω.

Καταρχήν ημέρα της γυναίκας σήμερα να ζητήσω πραγματικά συγνώμη από τις τρεις γυναίκες της ζωής μου, την ΑΝΝΑ και τις δυο κόρες μου για τις τζάμπα ώρες που χαράμισα χωρίς ουσία το τελευταίο μήνα για τις εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛΛ. τον τελευταίο μηνά. Το τελευταίο μηνά έχασα δεκάδες ώρες του ελευθέρου μου χρόνου, σε μια ΝΕ ΠΑΣΟΚ, 3 ΝΟΕΣ ΚΙΝΑΛΛ, 1 συνάντηση με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ, επαφή με ανθρώπους να είναι υποψήφιοι, επαφή με ανθρώπους να γραφτούν, συνεντεύξεις, ατέλειωτα τηλεφωνά, γενικά μια τεράστια προσπάθεια να κινητοποιήσεις το ανθρωποδίκτυο του χώρου πάλι μέσα σε 8 μήνες, τραγικό λάθος, συνέδριο το καλοκαίρι, εκλογές το Νοέμβριο και συνέδριο πάλι και να προσπαθήσεις να τους ξαναερεθίσεις να ασχοληθούν. Δύσκολη και τεράστια προσπάθεια. Για να μην αναφέρω τους εντελούς χαζούς και ανούσιους εσωκομματικούς καβγάδες που είχα με συντοπίτες μου, είτε γιατί είμαι ΠΑΣΟΚ, είτε γιατί στηρίζω τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Πριν λίγες ώρες λοιπόν μάθαμε στα πλαίσια της δημοκρατικότητας ότι δεν θα γίνουν εκλογές και πάμε όλοι σε ένα συνέδριο, αρά όλα τα παραπάνω πάνε στο βρόντο και φυσικά για την αξιοπρέπεια, την αξιοπιστία μας, και τον χρόνο μας δεν ρωτηθήκαμε και γιατί αλώστε να ερωτηθούμε. Απορώ επίσης την δημοκρατικότητα μας έπρεπε να την αποδείξουμε μετά από 2 αναβολές και μια ματαίωση των εκλογών. Γιατί δεν είπαμε εξ αρχής πάμε σε ένα αριστίνδην συνέδριο. Τι μετρούσαμε, τι δεν μας βγήκε, τι προσδοκούσαμε;

Το ίδιο ανοικτά, μαζικά και δημοκρατικά θα αποφανθεί η νέα ΚΕ να είναι διορισμένη.
Το ίδιο ανοικτά, μαζικά και δημοκρατικά θα αποφανθεί οι νέες ΝΕ ανά νομό του ΚΙΝ.ΑΛΛ να είναι διορισμένες.
Ίσως και είμαι βεβαίως πλέον το ίδιο ανοικτά, μαζικά και δημοκρατικά θα αποφανθούν και τα ψηφοδέλτια, εάν προκύψουν εκλογές.
Αφού λοιπόν κάνουμε όλα αυτά το ίδιο ανοικτά, μαζικά και δημοκρατικά θα αποφανθεί ο κόσμος προφανώς να μας δώσει την δύναμη που μας αξίζει. Την ΜΟΝΟΨΗΦΙΑ!

Επειδή όμως για την χώρα οι στιγμές είναι κρίσιμες και δεν έχουμε περιθώρια να αφανιστεί ο χώρος για τις φιλοδοξίες του οποιουδήποτε, εμείς οι λιγότερο δημοκράτες πρέπει να πάμε και να απαιτήσουμε:
1. Η Κεντρική Επιτροπή να είναι όλη εκλεγμένη.
2. Οι νέες Νομαρχιακές που θα προκύψουν να είναι εκλεγμένες
3. Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να εκτεθούν να τεθούν στην διάθεση των μελών να αποφασίσουν ποιον επιθυμούν στα ψηφοδέλτια τους, εν όψη εθνικών εκλογών.
4. Να καταθέσουμε μια σύγχρονη, πολιτική και κυρίως ευρωπαϊκή πρόταση για τον χώρο που θα βασίζετε σε δυο άξονες μόνο την παραγωγή και την αξιοκρατία, τίποτε άλλο. ΜΟΝΟ.
Πρέπει να δώσουμε την μάχη πολιτικά, να ακουσθούμε και κυρίως να έχουμε στο μυαλό μας ότι δεν απευθυνόμαστε στους συνέδρους, αλλά στην ιδιά την κοινωνία και κυρίως στους αναποφάσιστους.

Γιατί τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρουν τα διαδικαστικά μας, ούτε εάν υπήρχαν εκπρόθεσμες υποψηφιότητες και εγγραφές, ούτε ποιος σύνεδρος είναι ποιου, ούτε οι δίκες μας ισορροπίες.
Τον κόσμο τον ενδιαφέρει να τον βγάλουμε από την ανασφάλεια του σε όλα τα επίπεδα.

Γιατί δυστυχώς και έτσι έκλεισα και χθες την τοποθέτηση μου, ο Αλέξης Τσίπρας χαίρεται που έχει απέναντι του τον Κυριακό Μητσοτάκη, γιατί είναι του χεριού του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαίρεται που έχει απέναντι τον Αλέξη Τσίπρα γιατί είναι ένας λαϊκιστής και είναι εν δύναμη πρωθυπουργός, ετσι νομίζει και ο καημένος ο λαός λυπάται που έχει απέναντι του αυτούς τους δυο. Το άσχημο όμως είναι ότι οι τρεις παραπάνω αγνοούν τελείως εμάς.
Ήρθε η ώρα να δώσουμε το στίγμα μας και κυρίως η νέα γενιά του χώρου, το 46% του χώρου. Θα είμαστε ίσως λιγότεροι στο συνέδριο, αλλά θα μας ακούσουν πολλοί περισσότεροι εκτός συνεδρίου και αυτή είναι η ουσία.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr