Συλλογή ειδών για τους πρόσφυγες από τη Μητρόπολη Ξάνθης και το Δήμο Ξάνθης

8 Μαρτίου 201615:00

Πρωτοβουλία για τη συλλογή ειδών για τους πρόσφυγες στη Ν. Καρβάλη, αναλαμβάνει ο Δήμος Ξάνθης ενώ ήδη το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο της Μητρόπολης έχει αναλάβει δράση στον τομέα της συλλογής φαρμάκων.

Σε ανακοίνωσή του Δήμου Ξάνθης, αναφέρεται:

Ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με όλα τα δημοτικά και τα τοπικά συμβούλια του Δήμου, καθώς και τη σχολική κοινότητα αναλαμβάνουν πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, σε σχετική επιστολή που απέστειλε στους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ξάνθης και στις αρμόδιες σχολικές επιτροπές του Δήμου, τους ενημερώνει για την απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜ-Θ και τους καλεί να ενημερώσουν τις δημοτικές, τοπικές κοινότητες και τα σχολεία να συγκεντρώσουν την ανθρωπιστική βοήθεια, μέχρι την Παρασκευή 18 Μαρτίου.

Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του ανέφερε: «Δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι στο δράμα των προσφύγων το οποίο εξελίσσεται δίπλα μας. Στο πλαίσιο της απόφασης της ΠΕΔ αναλαμβάνουμε ως Δήμος Ξάνθης τη σχετική πρωτοβουλία και είμαι βέβαιος ότι κάθε Ξανθιώτισσα και κάθε Ξανθιώτης θα συμβάλει όσο μπορεί στην προσπάθεια συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας».

Σε ανακοίνωσή της Μητρόπολης Ξάνθης αναφέρεται στα είδη που διένειμε στους πρόσφυγες:

Τό Κοινωνικό Ἰατρεῖο-Φαρμακεῖο (Κ.Ι.Φ.) τῆς καθ΄ ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, τό ὁποῖο λειτουργεῖ ἀπό το ἔτος 2012 χάρη στήν ἀνιδιοτελή προσφορά τῶν ἐθελοντῶν ἰατρῶν, φαρμακοποιῶν, νοσηλευτῶν καί πολιτῶν τῆς Ξάνθης, ἀναγνωρίζοντας τή δύσκολη κατάσταση πού βρίσκονται οἱ πρόσφυγες στή χώρα μας χορήγησε στό κλιμάκιο τῶν Γιατρῶν τοῦ Κόσμου Καβάλας ποσότητες από τά κάτωθι φάρμακα γιά τήν ἀνακούφιση τῶν ἀναγκῶν τῶν ἀνθρώπων:

ἀντιβιωτικά παιδιῶν καί ἐνηλίκων,

φάρμακα ἔλκους,

ἀντιυπερτασικά,

παυσίπονα,

ἀντιεμετικά,

κορτιζόνες καί

τρόφιμα (ὑποκατάστατα τροφῆς ὑψηλῆς θερμιδικῆς ἀξίας)

καί ἔθεσε τίς ὑπηρεσίες τῶν ἐθελοντῶν τοῦ Κ.Ι.Φ. στή διαθεση των Γιατρῶν τοῦ Κόσμου πού ἔχουν ἀναλάβει τήν φιλοξενία τῶν προσφύγων στή Νέα Καρβάλη.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr