Συλλαλητήριο δασκάλων και καθηγητών μετά τους αγιασμούς. Κατάληψη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ! (video-pics)

11 Σεπτεμβρίου 201315:56

Με την πραγματοποίηση πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ξάνθη διαμαρτυρήθηκαν για τις πρόσφατες εξελίξεςι και την αποδόμηση της Παιδείας, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις. Τόσο στον τομέα των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και σε αυτό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επικρατεί μεγάλη αναταραχή και αυτό αποτυπώνεται τόσο στις κινητοποίησεις όσο και στις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύεσων.

Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της Τρίτης η Γενικής Συνέλευση του Διδασκαλικού Συλλόγου αποφάσισε την πραγματοποίησε 5θήμερων κυλιόμενων απεργιών ενώ μετά τον αγιασμό στα σχολεία (όπου οι εκπαιδευτικοί εμφανίστηκαν με πορτοκαλί μπλουζάκια,  ενώ ήδη η ΟΛΜΕ κεντρικά έχει πάρει αντίστοιχη απόφαση, όπως αναμένεται να συμβεί και με τη ΔΟΕ.  Την αγωνιστική διάθεση του εκπαιδευτικού κόσμου απέναντι στις δυσμενείς εξελίξεις, για τις οποίες θεωρούν ότι αποδομούν την Παιδεία, εξέφρασαν στις δηλώσεις τους τόσο η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης Μαρία Λουκοπούλου όσο και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης Δημήτρης Ντούμος με την συνδικαλίστρια της ΕΛΜΕ να αναφέρει ότι “πρώτα απεργούμε ως γονείς και μετά ως εργαζόμενοι γιατί τα παιδιά μας είναι αυτά που ρημάζουν”

Ήδη, νωρίτερα,  στους γονείς είχε μοιραστεί έντυπο υλικό για τους -κοινούς- αγώνες των εκπαιδευτικών, οι οποίοι επισημαίνουν ότι πλέον υπάρχει συμπαράσταση από τους γονείς και κατανόηση των αιτημάτων. Η συμμετοχή στο συλλαλητήριο που ξεκίνησε από την πλατεία κρίνεται ικανοποιητική. Οι εκπαιδευτικοί κινήθηκαν στους δρόμους του κέντρου και κατέληξαν στο κτίριο του Διοικητηρίου, όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Μαζί τους βρέθηκε και ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ξάνθη.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί μπήκαν στο κτίριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των νέων μέτρων της κυβέρνησης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr