Συγκλονίζει η ανάρτηση Ελληνίδας από τα Πομακοχώρια εν μέσω πανδημίας

26 Μαρτίου 202011:42

Η πανδημία του νέου κορονοϊού που πλήττει την υφήλιο αδιαμφισβήτητα αποτελεί το πιο μελανό σημείο της ιστορίας του 21ου αιώνα.

Ναι, πρόκειται για έναν πόλεμο χωρίς όπλα. Μια άνιση μάχη για τους πιο ευάλωτους και ένα παιχνίδι μεταξύ της ζωής και του θανάτου.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι λέξεις, η χώρα μας μετρά ήδη 23 νεκρούς εκ των οποίων οι δύο κατάγονταν από τη Θράκη. Από τη Θράκη, μέρος της οποίας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, αφού εγγυμονεί σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Ο λόγος σαφώς για την κοινότητα του Εχίνου στον ορεινό όγκο της Ξάνθης. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που με την έναρξη της πανδημίας,  έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου χωρίς ωστόσο να θορυβηθεί κανείς, κάτι που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία και στον επιστημονικό κόσμο της Θράκης, αφού δεν υπήρξε κανένας μηχανισμός πληροφόρησης στον μειονοτικό πληθυσμό της χώρας και ο επαναπατρισμός φοιτητών και οικονομικών μεταναστών από χώρες υψηλού κινδύνου έγινε χωρίς να παρθεί κάποιο μέτρο σε κατ οίκον περιορισμό.

Τελικά η άγνοια σκοτώνει. Ως συνέπεια των παραπάνω έστω και αργά μπήκαν σε καραντίνα οικισμοί του δήμου Μύκης, ωστόσο δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να δούμε την εμφάνιση κι άλλων κρουσμάτων από την περιοχή.

Την ίδια στιγμή, μια νεαρή Πομάκα από την Ξάνθη με μια συγκλονιστική ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο, μας βάζει τα γυαλιά και την παραθέτουμε αυτούσια, χωρίς να πειράξουμε ή να διορθώσουμε την παραμικρή λέξη :

“Αυτο εσης που με κορεηδεβετε οτη κανο ορθογραφηκα λαθη οταν ηρθα εδο το 2017 5 /7 και οταν εβαλα την ελληνηκη σημεα εγο δεν ηρθα μονο εναντια στο χοριο μου ηρθα εναντια στη τουρκηκη πρεσβια κομοτηνης και σε ολους αυτους που το πεζουν τουρκη ταχα μου που στην οσια δεν ηνε απλα τα περνουν απο κη και αποκτησαν δηναμη με χρημα τουρκιας ηρθα λιπον ανδημετοπη με ολη την θρακη σχεδον ξερης τη σημενη πομακα μουσουλμανα γηνεκα μονη με ενα πεδη ηταν θανατος γιαυτους γηνεκα να βαλα σημεα και μαληστα χορησμενη δεν εχη ακουστη πουθενα στα χρονηκα εγο ομος το εκανα και οχη μονο το πληροσα μετη ζοημου εμενα κκαι του γιομου επηθεση ρασησμος μποληνγ κακοποιοιση με λογια και το χηροτερο επηθεση σε μενα προσοπηκα μεχρη νοσοκομιο μεχρη και σημερα ολη δεν εινε εση στο χοριο μου αλα εγο εχο δηενεη ελληνηκο εληνηκοτατο και σε οπιον αρεση εγο και το πεδη μου ημαστε η μονη που μηλα με μητρηκη γλοσα ελληνηκα σε ολο το χοριο και αυτο τους πηραζη μου εκαναν πολα ουτε μπορητε να θανταστητε και εγο στο σπητη του πατερα μου ηρθα πουθενα αλου μου εκαναν μηνησης μου εκαναν προσθορες χονδρες μαληστα χρημα καλο με οδηγησαν στη θτοχια και ποτες δεν το εβαλα κατο οπος ηπα εγο ειμε ελληνηδα και θα παραμηνο εση παντα τορα οτη εσπηραν αυτο θα θερησο τη νομηζαν επηδη ειμε γηνεκα πρεπη να φοβαμε ε οχη αισε ιμαμ τη λεξη φοβος δεν τη γνορηζη καν εγο εδο ειμε ασ ερθουν ενα θασα πο μοναχα μακαρη να μπορουσατε ναδητε μεδα απτα δηκαμου ματια και καρδια το πος νιοθιο εγο γιατην ελλαδα μου εχο καταθερη πολα που αυτο εινε δουλια της κηβερνησης και οχη δηκημου αλα εχουμε προδοτες κηβερνηση αυτη η χορα μου ανηκη και θελο να ανηκη και στα εγονιαμου τορα τοτη λεη ο καθενας δηκοτου προβλημα εμενα δεν με αθορα ουτε με νιαζη εγο αυτη ειμε”

Αυτή είναι λοιπόν η Αισέ, η Ελληνίδα που φιλά το λάβαρο της πατρίδας μας και την αγαπά όπως όλοι εμείς οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και το μόνο που ζητά είναι προσοχή και ενδιαφέρον, όχι μόνον γι αυτή, αλλά για όλους τους Έλληνες Πομάκους της χώρας.

Μέσα σε μια παράγραφο, όσο ανορθόγραφη κι αν είναι, κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και μας αποκαλύπτει τα δεινά μιας νεαρής γυναίκας. Αντιστάθηκε στο Τουρκικό Προξενείο όπως λέει, έζησε έντονα τον ρατσισμό, απειλήθηκε, μάλιστα αρνήθηκε ακόμα και οικονομικές προσφορές προκειμένου να πάψει να υποστηρίζει την Ελλάδα. Μια χώρα, που όπως λέει η ίδια θέλει να ανήκει σε όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτου θρησκεύματος.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr