Παθητική η στάση της Αστυνομίας στο δολοφονία Φύσσσα. “Παραμείνεται σε απόσταση” αναφέρθηκε στο διάλογο με το Κέντρο

16 Ιανουαρίου 201409:43

Τον παθητικό ρόλο, τον οποίο είχαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της επίθεσης που δέχτηκε ο Παύλος Φύσσας από τους χρυσαυγίτες και κατέληξε με τη δολοφονία του από τον Γιώργο Ρουπακιά, επιβεβαιώνουν οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ της ΔΙΑΣ και του κέντρου της Άμεσης Δράσης.

Υπενθυμίζεται πως πολλοί αυτόπτες μάρτυρες είχαν καταθέσει πως οι αστυνομικοί δεν επενέβησαν, αν και βρίσκονταν στο σημείο, παρά μόνο μετά το μαχαίρωμα του Φύσσα από τον Ρουπακιά.

Όπως προκύπτει από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, που δημοσιεύει το Βήμα, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου λίγο πριν τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τους νεοναζί, ενημερώθηκαν από «άτομα της Χρυσής Αυγής» πως υπήρχε «διαμάχη με άτομα του γνωστού χώρου». Για την «διαμάχη» οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ ενημέρωσαν το κέντρο και ανέφεραν ότι είναι «πλησίον» και «προσπαθούν να κατευνάσουν τα πνεύματα». «Πάντως να γνωρίζετε, απ’ ότι διακρίνουμε, υπάρχουν και κάτι σιδερομπουνιές με όπλα…», τόνισε προς το κέντρο.

Εκτός των άλλων από τα παραπάνω προκύπτει πως η αστυνομία είχε ενημερωθεί από την αρχή πως δεν πρόκειται για μια «ποδοσφαιρική αντιπαράθεση» όπως αρχικά διέρρεε. Από την πλευρά του το κέντρο μετά την αναφορά των αστυνομικών της ΔΙΑΣ τους δίνει εντολή «να μείνουν σε απόσταση προκειμένου να δίνουν εικόνα στο κέντρο της ΕΛ.ΑΣ».

Επιπλέον σε τέσσερις φάσεις της επίθεσης οι αστυνομικοί που βρίσκονταν επί τόπου ζητούν ενισχύσεις από Νίκαια και Πέραμα, ωστόσο το κέντρο δεν ανταποκρίνεται. Σύμφωνα πάντα με το Βήμα, σε κάποιο σημείο ρωτά μάλιστα «αν στο επεισόδιο συμμετέχουν αλλοδαποί».

Αμέσως μετά το μαχαίρωμα του Π. Φύσσα αστυνομικός αναφέρει στο κέντρο: «Κέντρο, ένα άτομο είναι… έχει… είναι αιμόφυρτο, ενδεχομένως από μαχαίρι. Μας δηλώνει έναν άλλο ότι του έχει επιτεθεί. Υπάρχουν και οι δύο κύριοι στο σημείο».

tvxs.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr