Συγκινητική αποχώρηση Μ. Στυλιανίδη από το Δήμο Ξάνθης. Επί σκηνής η σκυτάλη στον Χ. Δημαρχόπουλο !

31 Αυγούστου 201422:53

Στη σκηνή των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης, σε μια αρκετά φορτισμένη ατμόσφαιρα, αποχώρησε με τον πιο επίσημο τρόπο ο Μιχάλης Στυλιανίδης από το Δήμο Ξάνθης. 

Στη σκηνή ανέβηκαν τόσο ο απερχόμενος όσο και ο νέος Δήμαρχος, που ανέλαβε λίγες ώρες αργότερα και επίσημα τα ηνία του Δήμου Ξάνθης.

20140831_204956Τον Μιχάλη Στυλιανίδη προϋπάντησε στη σκηνή ο -επίσης απερχόμενος- Πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Μανώλης Φανουράκης, ο οποίος ευχαρίστησε τον απερχόμενο Δήμαρχο για την προσφορά του και εξήρε τη διαδρομή του στο Δήμο. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στους μεγάλους θεσμούς της πόλης και, ειδικά, στις Γιορτές Παλιάς, τις οποίες ανέδειξε και αναβάθμισε στη διάρκεια της θητείας του.

Μ. Στυλιανίδης: “Δεν είναι ώρα για μελαγχολικές αναμνήσεις”

Ανεβαίνοντας στη σκηνή ο Μιχάλης Στυλιανίδης, εμφανώς συγκινημένος, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί του στο Δήμο και στο Κέντρο Πολιτισμού, έκανε μια σύντομη αναδρομή της παρουσίας του για 16 χρόνια στην Αυτοδιοίκηση, ευχαρίστησε τους Δημότες για την εμπιστοσύνη, με την οποία τον περιέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια  ¨”στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα” όπως σημείωσε.

20140831_204656Δήλωσε ευχαριστημένος που φεύγει από το Δήμο τη στιγμή που το επέλεξε και αφήνει τους θεσμούς και ιδιαίτερα αυτόν των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης, σε υψηλό επίπεδο. Απέφυγε τις πολλές αναμνήσεις σημειώνοντας πάντως: “Πως πέρασαν αυτά τα 15 χρόνια Σεβασμιώτατε, πολύ γρήγορα. Αλλά δεν είναι ώρα για μελαγχολικές μνήμες. Αμέσως μετά την πεντάλεπτη ομιλία του, κάλεσε στο βήμα το Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, χειροκροτούμενος από τον κόσμο της Ξάνθης.

Η αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο Ξάνθης έγινε επί σκηνής καθώς τον Μιχάλη Στυλιανίδη διαδέχτηκε στο βήμα ο νέος Δήμαρχος Χαράλαμπος ο οποίος σε ένα πολύ λιτό και σύντομο λόγο ευχαρίστησε το Δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη για την προσφορά του στην πόλη, ευχαρίστησε από καρδιάς του δημότες για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν, αναδεικνύοντας τον σε Δήμαρχο και υποσχέθηκε ότι θα φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης τους. Κάλεσε τους Ξανθιώτες να απολαύσουν τις γιορτές, ανοίγοντας  ουσιαστικά το θεσμό, και αναλαμβάνοντας με τον επίσημο τρόπο τα καθήκοντά του.

Έφυγαν μαζί από τη σκηνή

20140831_210516Ο Μιχάλης Στυλιανίδης παρέμεινε στη σκηνή, όση ώρα μιλούσε στο κοινό ο νέος Δήμαρχος. Αποχώρησε αγκαλιασμένοι από τη σκηνή και όταν έφτασαν στη σκάλα, ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος έκανε στην άκρη για να περάσει πρώτο ο Μιχάλης Στυλιανίδης. Όμως ο απερχόμενος Δήμαρχος επέμεινε να κατεβεί δεύτερος, ανοίγοντας το δρόμο να περάσει πρώτος, ο νέος Δήμαρχος της πόλης, σε μια κίνηση που είχε ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα.

Το πρόγραμμα των Γιορτών άνοιξε ο Βασίλης Λέκκας με τη χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού και με ήχους Χατζιδάκι, η πόλη αποχαιρέτησε το μακροβιότερο Δήμαρχο του Δήμου. (βλ. σχετικό ρεπορτάζ εδώ)

 

20140831_205314 20140831_204656 20140831_210516

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr