Συγκεντρώσεις για την επέτειο του Δεκέμβρη ’08 στην Ξάνθη. Στην πλατεία το απόγευμα

6 Δεκεμβρίου 201511:00

Αν και χωρίς μεγάλη ένταση διάφορες οργανώσεις και νεολαίες φαίνεται πως κινητοποιούνται για την επέτειο των 7 ετών από το Δεκέμβρη του ’08 και τον Α. Γρηγορόπουλο. Κάλεσμα υπάρχει, μέχρι στιγμής, από τις Αγωνιστικές Κινήσεις, τη φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ καθώς επίσης και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ξάνθης, που καλούν στις 6 μ.μ. της Κυριακής στην κεντρική πλατεία.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο κάλεσμά της αναφέρει:

Οι διαδηλώσεις στην επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου δεν είναι μια ακόμα “ρουτίνα”. Αλλά ένας κρίκος στην αλυσίδα των κινητοποιήσεων του εργατικού, λαικού και νεολαιίστικου κινήματος. Για δουλειά ενάντια στην κόλαση της ανεργίας και της ελαστικής εργασίας. Για παιδεία, ενάντια στην κατάρτιση της αγοράς και τους ταξικούς φραγμούς στην μόρφωση. Για ελευθερία ενάντια στην κλιμάκωση της αντιδραστικής επίθεσης σε όλη την Ευρώπη, την ποινικοποίηση των αγώνων, την καταστολή, την μόνιμη επιτήρηση που ξεκινάει από την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και τις διακρίσεις ενάντια στην νεολαία και φτάνει στην χρήση του ευρωεντάλματος για την έκδοση των 5 νέων στην Ιταλία και το φακέλωμα χιλιάδων νέων -κυρίως-, στα γήπεδα.

Οι κινητοποιήσεις στις 6-12 πρέπει να αποτελέσουν ένα σοβαρό βήμα στην κλιμάκωση της πάλης για την ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ,  με δύναμη κρούσης την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

  • Για να σπάσουμε τα δεσμά του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των κυβερνήσεων τους.
  • Για να μην περάσει η τρομοκράτηση της νεολαίας. Να αποτραπεί η έκδοση των 5 αγωνιστών φοιτητών στις Ιταλικές κατασταλτικές αρχές. Να καταργηθούν τα ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΟΠΚΕ και όλοι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί – εκτροφεία «Κορκονέων».
  • Για το δικαίωμα μας στη διαδήλωση, τη κατάληψη, της απεργία.
  • Για να απομονωθούν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, να χτυπηθεί ο φασισμός και ο ρατσισμός.

Όλοι στην συγκέντρωση στις 18:00 στην Κ. Πλατεία

neolaia kyriaki

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr