Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης για την ΚΟΜΟΤΕΞ

4 Οκτωβρίου 201613:25

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης για την ΚΟΜΟΤΕΞ, καλούν τα ΔΣ των σωματείων:

1. ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
2. ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓ/ΤΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
3. ΕΡΓΑΤΩΝ & ΥΠΑΛΗΛΛΩΝ ΚΟΜΟΤΕΞ Α.Ε.
4. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕΚΑΠ Α.Ε
5. ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΗΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕΚΑΠ Α.Ε.

Το κάλεσμα:

“Την Τετάρτη 5 Οκτώβρη στις 9 πμ στο δικαστικό μέγαρο Ξάνθης, καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης, τα σωματεία και τους εργαζόμενους του Ν. Ξάνθης, για να εκφράσουμε έμπρακτα την συμπαράστασή μας στην απολυμένη συναδέλφισσα, από την ΚΟΜΟΤΕΞ, όπου εκδικάζεται η αγωγή για την απόλυσή της. Στεκόμαστε δυναμικά απέναντι στην προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει με απολύσεις, που θέλει να επιβάλει σιγήν ιχθύος στον χώρο δουλειάς. Θέλουν να δρουν ανενόχλητοι, χωρίς καμία αντίσταση, σμπαραλιάζοντας εργασιακές σχέσεις, πετσοκόβοντας μισθούς, εντατικοποιώντας την εργασία, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εργοδοσία με ανυπόστατες κατηγορίες απολύει πρωτοπόρους συναδέλφους. Καθόλου τυχαία δεν είναι η ενέργεια αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, τώρα που η κυβέρνηση κατεδαφίζει την Κοινωνική Ασφάλιση, επιβάλλει βαριά φορολογία και είναι έτοιμη να περάσει το νέο συνδικαλιστικό νόμο και να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από εργατικά δικαιώματα.
Δεν είναι τυχαίο ότι η εργοδοσία της ΚΟΜΟΤΕΞ πέρα από τις απολύσεις τις μειώσεις μισθών τα προηγούμενα χρόνια, πρόσφατα έχει προχωρήσει σε αγωγή κατά μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργατών και Υπαλλήλων ΚΟΜΟΤΕΞ ΑΕ, επειδή «τόλμησε» να καταθέσει και να υποστηρίξει, ως μάρτυρας σε δίκη, για την απόλυση συναδέλφισσας, επικαλούμενη η εργοδοσία ότι τα στοιχεία που ανέφερε ήταν ψευδή!
Η παρουσία και η δράση πρωτοπόρων εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς αποτελούν εμπόδιο στους σχεδιασμούς, όπως βραχνάς είναι τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία που μπαίνουν μπροστά και οργανώνουν την πάλη των εργαζομένων.
Σήμερα είναι η συναδέφισσα, ο συνάδελφος, αύριο θα είναι η σειρά μας!
Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε σωματείο, να καταγγέλλει και να καταδικάσει τη στάση της εργοδοσίας της ΚΟΜΟΤΕΞ, για την δίωξη του συνδικαλιστή και να απαιτήσει την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφισσας.”

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr