Σφουγγάτο με κιμά

25 Μαΐου 201415:05

Αυτό το φαγητό το αγάπησα στην Πόλη, όπου συνηθίζεται πάρα πολύ. Όποτε κάνω μακαρόνια με κιμά, κρατάω λίγο κιμά για να το φτιάξω, την επόμενη μέρα. Το ίδιο νόστιμο γίνεται αν κάνεις τα αβγά μάτια, μελάτα, έτσι ώστε μετά να σπάσεις τον κρόκο και να χυθεί στον κιμά.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Υλικά

300γρ. κιμά χοιρινό
8 αβγά
1 ντομάτα ώριμη, τριμμένη
1 ξυλάκι κανέλα
1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 κρεμμύδι μκρό, ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τον κιμά και το μίγμα μπαχαρικών για 2-3 λεπτά.

Βήμα 2

Σβήνετε με τη ντομάτα, ρίχνετε το σκόρδο και την κανέλα, αλατοπιερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να μαγειρευτεί για 20 λεπτά.

Βήμα 3

Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά σε ένα μπολ μαζί με τον μαϊντανό και τα αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 4

Τα ρίχνετε στο τηγάνι, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με καπάκι και ψήνετε μέχρι να μαγειρευτούν τα αβγά.

Βήμα 5

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips
*Αντί για κιμά μπορείτε να βάλετε σάρκα από λουκάνικο, αφού αφαιρέσετε το εξωτερικό έντερο και κόψετε το εσωτερικό σε μικρά κομματάκια.
*Του ταιριάζει το κύμινο, το κόλιαντρο και το μπαχάρι σε σκόνη.
www.olivemagazine.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr