Σε Μητροπολίτη Ξάνθης και ΚΕΣΠΕΜ το Σάββατο ο Υφυπουργός Συμεών Κεδίκογλου.

27 Οκτωβρίου 201300:01

Με μια σειρά από επισκέψεις, συνέχισε το Σάββατο, την πενθήμερη παραμονή του στην Ξάνθη, ο Υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, που βρίσκεται στην περιοχή από το βράδυ της Πέμπτης.

Το πρωί του Σαββάτου συνάντησε το Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελήμονα, στη Μητρόπολη Ξάνθης και είχε συνομιλίες για μια σειρά από θέματα μαζί του. Στη συνέχεια ο Υφυποιυργός, συνοδευόμενος πάντα από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Σάββα Μελισσόπουλο, βρέθηκε στην έδρα του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων της Ξάνθης, στον πεζόδρομο της οδού Γεωργίου Σταύρου. Ο Υφυπουργός συναντήθηκε με τους υπεύθυνους και τους εκπαιδευτικούς του ΚΕΣΠΕΜ, και είχε συζήτηση μαζί τους για τους στόχους του προγράμματος, τα αποτελέσματα και την πορεία υλοποίησή του.

kedikoglou kespem portraitoΌπως ανέφερε, ερωτηθείς από το XanthiPress.gr, το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα που δρα ενισχυτικά , συμβάλλοντας στην ελληνομάθεια των παιδιών της μειονότητας και υποστηρίζει την ένταξή τους στο σχολικό περιβάλλον ώστε να μην υπολείπονται. Παράλληλα επεσήμανε, ότι πλέον το Πρόγραμμα με βάση τα μετρήσιμα, πια, αποτελέσματα έχει κριθεί επιτυχημένο στην πράξη,

Σε ότι αφορά στη συνάντηση με το Μητροπολίτη σημείωσε ότι ήταν ένα χρέος του να δει ένα ιεράρχη με πολύ πλούσιο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο, αλλά και ένα Μητροπολίτη που επιτελεί έθνικό έργο. Γενικότερα χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική την παρουσία του στην περιοχή μέχρι σήμερα και δήλωσε χαρούμενος για τις μέχρι τώρα δραστηριότητές του, ιδιαίτερα για το κλίμα που συνάντησε στα σχολεία της περιοχής.

Το πρόγραμμα του Συμεών Κεδίκογλου στην Ξάνθη

Την Παρασκευή ο Υφυπουργός επισκέφθηκε σχολεία στη Γλαύκη και την πόλη της Κομοτηνής, συνάντησε τον Αντιπρύτανη Παντελή Μπότσαρη, το Μητροπολίτη και το Δήμαρχο Κομοτηνής , ενώ το βράδυ της Παρασκευή πραγματοποίησε οικογενειακή έξοδο στην πόλη της Ξάνθης μαζί με το Βουλευτή Δημήτρη Σαλτούρο και άλλους φίλους του, που τον συνοδεύουν.

Το Σάββατο, μετά τις συναντήσεις ήταν καλεσμένος σε φιλικό του σπίτι, στην ευρύτερη περιοχή, για φαγητό ενώ την Κυριακή πραγματοποιεί μια σειρά από επισκέψεις σε σημεία του Νομού, ιδιωτικού χαρακτήρα, μαζί με τη σύζυγό του. Τη Δευτέρα  εκπροσωπεί την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου του ΟΧΙ και στη συνέχει αναχωρεί.
keidkoglou kespem 4

kedikoglou kespem 2

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr