Σε κλίμα συγκίνησης η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Ξάνθης και του Δημ. Συμβουλίου

24 Αυγούστου 201421:29

Ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά ήταν το κλίμα στη διάρκεια της ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλου αλλά και της αποχώρησης του μακροβιότερου Δημάρχου Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη, ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή.

Still0824_00008Ο νέος Δήμαρχος Μπάμπης Δημαρχόπουλος εξέφρασε, μεταξύ  άλλων,  τη συγκίνησή του για την ανάληψη της ηγεσίας του Δήμου και της τιμής που του επεφύλαξαν οι Δημότες να τον εκλέξουν Δήμαρχο της πόλης. Ο απερχόμενος Μιχάλης Στυλιανίδης εξέφρασε επισης τη συγκίνησή του για την αποχώρησή του, τη στιγμή που ο ίδιος το επέλεξε και μετά από μια τέτοια διαδρομή.

Η τελετή έγινε στο ισόγειο του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου .Στη θρησκευτική τελετή του όρκου χοροστάτησε  ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων  ενώ αντίστοιχα ορκίστηκαν στο κοράνι οι μουσουλμάνοι σύμβουλοι . Παραβρέθηκαν, εκτός από τους Δημοτικού Συμβούλους που ορκίστηκαν και τα μέλη των οικογενειών τους, ο νέος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης,  ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης, ο Βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και εκπρόσωποι των Α. Κοντού και Δ. Σαλτούρου,  όλοι οι νέοι Δήμαρχοι της Ξάνθης, αρκετοί Δήμαρχοι από τη γύρω περιοχή όπως η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, πλήθος κόσμου και δημοσιογράφοι.Η τελετή έγινε στο ισόγειο του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου .

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του νέου Δημάρχου Χ. Δημαρχόπουλου:

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι, εκπρόσωποι του ….
Αγαπητοί συνάδελϕοι, δημοτικοί και περιϕερειακοί σύμβουλοι,
Φίλοι κάτοικοι της πόλης μας
Συγχωρέστε με που δεν κρατώ κατά γράμμα το πρωτόκολλο …

Σας καλωσορίζω στην πάντα ϕιλόξενη Ξάνθη μας και στο νέο Δημαρχείο της πόλης και εύχομαι σε όλους εσάς και τις οικογένειές σας υγεία, δύναμη και πρόοδο στην πόλη μας.

Still0824_00002Σήμερα είμαστε εδώ όχι μόνο για να υλοποιήσουμε την τυπική μας υποχρέωση, της ορκωμοσίας του Δημάρχου και του νέου Δ.Σ. αλλά και για να δηλώσουμε τη βούλησή μας για διαρκή προσπάθεια για το καλό της πόλης μας.

Σήμερα όλοι εμείς που έχουμε την μεγάλη τιμή, να εκπροσωπούμε τους συνδημότες μας, ορκιστήκαμε πίστη και αϕοσίωση στο καθήκον για την πρόοδο του τόπου μας.

Δεσμευτήκαμε ότι θα προσπαθήσουμε να τιμήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εμπιστοσύνη τους.

Έχουμε λοιπόν ουσιαστική δουλειά να κάνουμε,

Να χαράξουμε μία νέα πορεία,

και να χτίσουμε μία πιο ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση,

ικανή να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της τοπικής οικονομίας και της ανάπτυξης

Αυτός είναι ο στόχος μας

Όχι να καταλάβουμε τις καρέκλες

Αλλά να παράγουμε έργο,

Να κάνουμε κατάθεση ψυχής,

Να υλοποιήσουμε οράματα

και να πετύχουμε!

Still0824_00000Αγαπητοί συνάδελϕοι αυτή τη ϕορά είμαστε περισσότεροι από όσοι ήμασταν στην προηγούμενη ορκωμοσία.

Η Ξάνθη μας μεγάλωσε και ανάμεσα στις πολλές και ποικίλες αλλαγές που επέϕερε αυτή η αύξηση, έϕερε και περισσότερες θέσεις δημοτικών συμβούλων.

Θεωρώ ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Περισσότεροι δημότες και μάλιστα νέοι άνθρωποι, συμμετέχουν πλέον ως δημοτικοί σύμβουλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Είμαι βέβαιος, ότι για την πόλη μας, η διεύρυνση του αριθμού των δημοτικών συμβούλων δεν θα είναι μόνο ποσοτική αλλά θα είναι κυρίως ποιοτική.

Ένα άλλο κατά την άποψή μου, εξαιρετικά σημαντικό δεδομένο, είναι το γεγονός της εκπροσώπησης στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο όλων των συνδυασμών και των επτά, που συμμετείχαν στις πρόσϕατες δημοτικές εκλογές .

Ο πλουραλισμός , η πολυϕωνία , η υγιής αντιπαράθεση και σε τελευταία ανάλυση η κατάθεση πολλών και διαϕορετικών απόψεων, αποτελεί όχι μόνο στήριγμα για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ως κορυϕαίου πολιτικού θεσμού στην πόλη αλλά και εχέγγυο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το Δήμο μας.

Γιατί κυρίες και κύριοι το ζητούμενο για όλους είναι η σκληρή δουλειά, η διαρκής αναζήτηση ευκαιριών για την πόλη και πάνω από όλα η αρραγής ενότητα σε όλα τα μεγάλα και ανοιχτά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Έχουμε λοιπόν υποχρέωση απέναντι στις αξίες και τις αρχές που αντιπροσωπεύουμε αλλά πάνω από όλα απέναντι στους πολίτες να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, να υποστηρίζουμε έμπρακτα κάθε πρωτοβουλία από όπου και αν προέρχεται, αρκεί, να προάγει το κοινό συμϕέρον.

Αγαπητοί συνάδελϕοι
Φίλοι κάτοικοι της πόλης

Still0824_00005Διανύουμε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, ζούμε σε ένα καθεστώς αϕόρητης οικονομικής πίεσης,
με τεράστιες περικοπές στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια αλλά και την αυτοδιοίκηση.

Από τη μία οϕείλουμε να υπερασπιστούμε, την κοινωνική πολιτική και τον κοινωνικό μας ρόλο και από την άλλη να δώσουμε τη μάχη για τις τεχνικές, εκπαιδευτικές και περιβαλλοντικές υποδομές , τα μεγάλα και μικρά έργα που υλοποιούνται ή πρέπει να υλοποιηθούν στην πόλη μας.

Να συνεχίσουμε τη μάχη της ανάπτυξης , τη μάχη των υποδομών για την πόλη μας, την μάχη της καθημερινότητας, αλλά και την μάχη για τον πολιτισμό και τον τουρισμό.
Όπως το ίδιο πρέπει να κάνουμε για να δώσουμε αίσιο τέλος, να κλείσουμε τα μεγάλα ανοιχτά μέτωπα.

Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ούτως ώστε να ολοκληρώσουμε ότι μέχρι σήμερα είναι σε εξέλιξη αλλά και να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά και πολλά άλλα για να υλοποιηθούν.

Φίλες και ϕίλοι

Still0824_00007Είμαστε εξ ορισμού υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε σε ένα νέο διοικητικό πλαίσιο με τον πλέον επωϕελή για το Δήμο μας τρόπο. Αυτή η διαδικασία δεν είναι ούτε απλή ούτε στιγμιαία.

Η συμβολή όλων των αιρετών εκπροσώπων αλλά και του συνόλου των στελεχών της διοίκησης του Δήμου μας είναι απολύτως απαραίτητη.

Και αυτό πρέπει να γίνει γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκϕράζουμε τις προσδοκίες των πολιτών, μέσα από ένα σχήμα που ενσωματώνει αρχές και αξίες.

Η οικονομική κρίση είναι μια πραγματικότητα με σοβαρές επιπτώσεις στη πραγματική οικονομία και τον κοινωνικό ιστό.

Όλοι δοκιμαζόμαστε από την ένταση των ϕαινομένων της.

Όλοι αντιμετωπίζουμε μια νέα καθημερινότητα πιο δύσκολη και εντελώς διαϕορετική.

Όμως η κρίση δεν μπορεί να αποτελεί ΑΛΛΟΘΙ για κανένα.

Οϕείλουμε να στεκόμαστε απέναντι στα προβλήματα, να τα βλέπουμε κατάματα και να τα αντιμετωπίζουμε με τη σοβαρότητα και τη συνέπεια που απαιτούν οι περιστάσεις.

Δύο πρέπει να είναι οι βασικοί άξονες λειτουργίας μας, ως μητροπολιτικός Δήμος :

Still0824_00001Πρώτον η συνεργασία και η συμπληρωματική λειτουργία με τους άλλους Δήμους για να πετύχουμε σημαντικές οικονομίες κλίμακας και να προσϕέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Επιδιώκουμε επίσης, την συνεργασία με όλους τους τοπικούς βουλευτές και τους ϕορείς της πόλης, για να δώσουμε ανάσες και λύσεις στα μεγάλα και μικρά ζητήματα που σκιάζουν την εικόνα της όμορϕης πόλης μας.

Παράλληλα επιδιώκουμε τη συνεργασία με το νέο θεσμό της Περιϕέρειας που αποτελεί μοχλό της Περιϕερειακής Ανάπτυξης για να δημιουργήσουμε δράσεις και συνέργειες με τις παραγωγικές δυνάμεις προς όϕελος της Τοπικής Κοινωνίας.

Και δεύτερον η αυτοτέλεια και η αυτοδυναμία των θεσμών που αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση σύγχρονης και αποτελεσματικής διοίκησης

Οϕείλουμε πάνω από όλα, να αποδείξουμε ότι για την πρόοδο και το καλό του τόπου διεκδικούμε δυναμικά και ασυμβίβαστα, ότι βάζουμε στόχους, τεκμηριώνουμε προτάσεις και πετυχαίνουμε λύσεις.

Αγαπητοί συνάδελϕοι

Με αυτές τις λίγες επισημάνσεις θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους δημότες της πόλης μας που συμμετείχαν στην κορυϕαία δημοκρατική διαδικασία των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Still0824_00010Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη στους πολίτες του Δήμου μας, του Δήμου της Ξάνθης μας, που με την ψήϕο τους, μας εμπιστεύτηκαν τα όνειρά τους, τις σκέψεις τους, τις ιδέες τους, αλλά και την ελπίδα. Σε όλους εμάς και στο πρόσωπό μου.

Δηλώνω και από αυτό το βήμα, αυτή την κορυϕαία στιγμή της ορκωμοσίας, ότι θα κάνω ότι είναι δυνατό για να τιμήσω την επιλογή τους.

Θέλω επίσης να συγχαρώ για την εκλογή τους όλους τους δημοτικούς συμβούλους, όλων των δημοτικών παρατάξεων.

Μέσα σε μια δύσκολή συγκυρία, η πόλη μας έχει το προνόμιο να διαθέτει ένα πολυσυλλεκτικό και δημοκρατικό οπλοστάσιο, το νέο Δημοτικό της Συμβούλιο.

Είμαι βέβαιος ότι με τη συμμετοχή όλων το δικό μας Δ.Σ., το Δ.Σ. της Ξάνθης θα είναι και ιδιαίτερα αποτελεσματικό.

Είμαι βέβαιος ότι με την συμβολή όλων μας, ο Δήμος Ξάνθης, στη νέα πενταετία μέσα από τις παρεμβάσεις και το έργο του, θα είναι ΠΡΟΤΥΠΟ και ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, αποτελεσματικής λειτουργίας, διαϕάνειας, αξιοκρατίας και ανάπτυξης

Το χρωστάμε στην Ξάνθη μας, στους συνδημότες μας, στον τόπο μας.

Αγαπητοί συνάδελϕοι, πριν προχωρήσουμε στην υπογραϕή του Πρακτικού Ορκωμοσίας θα ήθελα να αναϕερθώ μόνο σε έναν άνθρωπο.

Φίλοι συνδημότες,

Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναϕερθώ σε έναν άνθρωπο που αγαπά και τιμά την πόλη μας,

Τον μακροβιότερο με την δική σας θέληση, την δική σας βούληση, Δήμαρχο της Ξάνθης.

Τον Δήμαρχο που αϕήνει το στίγμα του, το αποτύπωμά του, στην πόλη μας.

Έναν άνθρωπο επίσης, με σπάνια οξυδέρκεια αλλά και διορατικότητα.

Και θέλω στο σημείο αυτό, να σας διηγηθώ κι ένα περιστατικό που μου μετέϕερε πριν από έξι – επτά περίπου μήνες μια συνδημότισσά μας.

Συνάντησε λοιπόν κάπου στη πόλη μας τον Μιχάλη Στυλιανίδη και με αγωνία και έντονη ανησυχία για τις επερχόμενες τότε εκλογές τον ρώτησε : «Δήμαρχε τι θα κάνουμε τώρα? Εσύ ϕεύγεις … Ποιος θα έρθει τώρα?

Και ο Δήμαρχος ήρεμα όπως πάντα, της απάντησε : «Μην ανησυχείς αυτός που έρχεται είναι καλύτερος»

Δήμαρχε, σε ευχαριστώ πολύ.

Παίρνω σήμερα την σκυτάλη από το χέρι σου, την κρατάω γερά και να ‘σαι σίγουρος, προχωράμε μπροστά.—

Still0824_00000downloadfile-26 Still0824_00011 Still0824_00010 Still0824_00005 Still0824_00007 Still0824_00008 Still0824_00009 Still0824_00004 Still0824_00003 Still0824_00002 Still0824_00001 Still0824_00000

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr