Σε καραντίνα ο Εχίνος

25 Μαρτίου 202018:34

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης 25 Μαρτίου ότι το χωριό Εχίνος του Δήμου Μύκης στη Ξάνθη κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τους κατοίκους να τίθενται σε αυστηρό κατ’ οίκον περιορισμό, χωρίς καμία δυνατότητα εξόδου από αυτά.

Όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από σχετικές συννενοήσεις με τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. και το Δήμαρχο Μύκης, έπειτα από σχετική πρόταση ειδικών , καθώς παρουσιάστηκαν 9 κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο χρονικό διάστημα και κρίθηκε πως υπάρχει υψηλός επιδημικός πολλαπλασιαστής. Μάλιστα, ένας από τους 22 μέχρι στιγμής θανάτους στη χώρα λόγω κορωνοϊού προέρχεται από την περιοχή του Εχίνου.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι το μέτρο του κατ’ οίκον περιορισμού όσων μένουν στον Εχίνο ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τις 6 το απόγευμα και θα διαρκέσει για 2 εβδομάδες. Είδη πρώτης ανάγκης, όπως είναι τα τρόφιμα και τα φάρμακα, θα διατίθενται στους απομονωμένους στα σπίτια τους κατοίκους με μέριμνα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Μύκης. Παράλληλα, στο σχεδιασμό συμμετέχουν οι περιφερειακές υπηρεσίες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, το ΕΚΑΒ με εξειδικευμένο ασθενοφόρο, ενώ έχει ενισχυθεί το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr