Σε ιδιώτη η περισυλλογή των αδέσποτων. “Εμπιστευτικότητα” στη σύμβαση του αναδόχου

15 Ιανουαρίου 201415:30

Σε ιδιώτη δίδεται οριστικά η περισυλλογή, εμβολιασμός και στείρωση  αδέσποτων ζώων. Στην οικονομική επιτροπή που συνεδρίασε την Τετάρτη καταρτίστηκαν οι όροι του σχετικού διαγωνισμού.Ο Γ. Κολλάρος που ήταν παρών σχολίασε ότι οι Δήμοι δεν πρέπει  να φεύγουν από τη διαδικασία των αδεσπότων και ότι οι ιδιώτες έχουν αποδειχτεί ανεπαρκείς. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δ. Μπένης ανέφερε ότι ο Δήμος είναι αναγκασμένος να προσφεύγει σε ιδιώτες καθώς δεν διαθέτει κτηνιάτρους. Παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα είναι πλέον σοβαρό στην πόλη και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ευθύνες και σε δημότες, στους οποίους έχουν γίνει συστάσεις.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η σύμβαση προβλέπει όρο εμπιστευτικότητας ώστε να μην δημοσιοποιούνται πληροφορίες που αφορούν στη διαδικασία !

Άγονος ο διαγωνισμός για το διαχωρισμό της πισίνας.

Άγονος, λόγω ελείψεων των υποψήφιων αναδόχων του έργου, κηρύχτηκε ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση εργολάβου, ο οποίος θα τοποθετήσει το μεταλλικό διαχωριστικό στο Κολυμβητήριο. Όπως ανέφερε Ο Πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Δημήτρης Μπένης, η πιο γρήγορη μέθοδος για να κατασκευαστεί το έργο, είναι η επαναπροκήρυξη του έργου, όπως και αποφάσισε η επιτροπή ομόφωνα.

Εκτός ημερησίας διάταξης ο Δημήτρης Βορίδης έθεσε το θέμα της καθυστέρησης της έναρξης λειτουργίας του Δημοτικού πάρκινγκ μετά την παραχώρηση σε ιδιώτη,  με το Δ. Μπένη να απαντά ότι η διαδικασία προχωρά κανονικά , στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Αυστηροί όροι ασφαλείας για το Λούνα Παρκ

Εν μέσω έντασης πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία για την παραχώρηση του πάρκου κολυμβητηρίου σε ιδιώτη για τη λειτουργία του λούνα παρκ. Αιτία οι πιστοποιήσεις που ζητά ο Δήμος για την ασφάλεια των μηχανημάτων που απέκλεισε, ουσιαστικά, δύο από τους τρεις ενδιαφερόμενους. Όπως εξήγησε ο Δ. Μπένης, ο Δήμος Ξάνθης είναι πιο αυστηρός από άλλους Δήμους γιατί έχει καταγραφεί δυστύχημα στο παρελθόν.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr