Σε εξέλιξη το σεμινάριο για το «Σύνδρομο Down»- Περίπου 300 άτομα δηλώσαν συμμετοχή

9 Δεκεμβρίου 201610:55

Χθες πραγματοποιήθηκε η έναρξη του τρίτου κατά σειρά σεμιναρίου Ειδικής Αγωγής με αντικείμενο το «Σύνδρομο Down».

Το σεμινάριο διάρκειας τριών μηνών διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με την Ένωση Θεολόγων και τον Σχολικό Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σάββα Μελισσόπουλο.

Θα περιλαμβάνει τα κυριότερα θεωρητικά, μεθοδολογικά και ερευνητικά ζητήματα πού θέτουν οι μελέτες για το Σύνδρομο Down και θα συνδέει Εδική Αγωγή και Εκπαίδευση με την έρευνα, εξετάζοντας με ολοκληρωμένο τρόπο όλους τούς τομείς πού αφορούν στην εκπαίδευση παιδιών με Σύνδρομο Down, με έμφαση στις ποιοτικές κυρίως μεθόδους έρευνας και ιδιαίτερα στην ενταξιακή προσέγγιση.

Διδάσκων τοῦ Προγράμματος είναι ὁ Πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης π. Ἀπόστολος Καβαλιώτης, Δρ. τοῦ Τομέα Εἰδικῆς Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, του ΠΤΔΕ του Εθνικού Καποδιστριακοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν και σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας σε θέματα εἰδικῆς ἀγωγῆς.

Οι εργασίες του σεμιναρίου θα λαμβάνουν χώρα κάθε δεύτερη Πέμπτη στο αμφιθέατρο τοῦ Α΄ Γυμνασίου τις ώρες 16:00-18:00 και 18:00-20:00, ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 300 άτομα, κυρίως νέοι άνθρωποι, ἐκπαιδευτικοί και γονείς.

Ἡ Ιερά Μητρόπολη εὐχαριστεῖ τούς συνδιοργανωτές του Σεμιναρίου, τόν π. Ἀπόστολο Καβαλιώτη, τόν Διευθυντή τοῦ Α΄ Γυμνασίου Ξάνθης και όλους τούς συμμετέχοντες.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr