Σε εξέλιξη η αναπαλαίωση του παλιού Δημαρχείου Ξάνθης – Τσέπελης: Δεν έχει αποφασιστεί η επόμενη χρήση του

15 Οκτωβρίου 201409:30

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της αναπαλαίωσης του ιστορικού Δημαρχείου της Ξάνθης,στην καρδιά της Παλιάς Πόλης.

palio dimarxeio anapalaiosiΟ εργολάβος έχει ήδη εγκατασταθεί ενώ το έργο χαρακτηρίζεται από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Μανώλη Τσέπελη, πρόκειται για ένα έργο σταθμό που φιλοδοξία των ανθρώπων του Δήμου είναι να αποτελέσει κόσμημα για την παλιά πόλη σε ένα ιστορικό σημείο.

Μ. Τσέπελης: Όλοι μαζί θα αποφασίσουμε για τη χρήση του την επόμενη μέρα

Μπορεί να υπάρχουν πολλές προτάσεις για τη χρήση του μετά την αναπαλαίωση σημειώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, αλλά διευκρινίζει ότι ο τρόπος που θα αξιοποιηθεί είναι θέμα διαβούλευσης του Δήμου αλλά και των πολιτών της Ξάνθης, αφού η κοινωνία, όπως αναφέρει, εκφράζεται σε φορείς και οργανώσεις ιδιαίτερα έντονα.

Ποιο είναι το αρχοντικό

palio dimarxeio anapalaiosi 2Το αρχοντικό Ορφανίδη, ένα από τα πιο όμορφα διατηρητέα κτίρια, ήταν αρχικά ιδιοκτησία Εβραίων Καπνεμπόρων και χρίστηκε από Αυστροούγγρους Αρχιτέκτοντες τη δεκαετία του 1880 , μεταβιβάστηκε στην οικογένεια Ορφνίδη ενώ αγοράστηκε από το Δήμο Ξάνθης, επί Δημαρχίας Π. Χρηστίδη, το 1926, φιλοξενώντας το Δήμο μέχρι το 2013. Πρόκειται για εντυπωσιακό και μεγάλο κτίριο με στοιχεία εκλεκτικισμού και ακαδημαϊσμού ενώ ξεχωρίσζουν τα σκαλιστά του ταβάνια, ο ζωγραφικός διάκοσμος και η χρήση πέτρα από τα τοπικά λατομεία, ως διακοσμητικά στοιχεία.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr