anxan_gs_30-6

Σε εκκαθάριση εν λειτουργία οδηγείται η Αναπτυξιακή. (video)

30 Ιουνίου 201116:40

anxan_gs_30-6Η Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Ξάνθης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στα γραφεία της Εταιρίας. 87% των μετοχών εκπροσωπήθηκαν στη Γενική Συνέλεση, στην οποία προήδρευσε ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης.

Την πρόταση για «εκκαθάριση σε λειτουργία» της εταιρίας κατέθεσε ο εκπρόσωπος του Δήμου Αβδήρων Γιώργος Παραστατίδης. Ο λόγος είναι το γεγονός ότι η λιετουργία της, είναι πλέον παράνομη λόγω υπερκάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας. Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος των Αβδήρων, είναι η μοναδικη λύση προκειμένου να διαχειριστεί η κατάσταση και να διαφανεί η βιωσιμότητα, κάτι που βρήκε απολύτως σύμφωνο το Δήμαρχο Τοπείρου Στέλιο Χατζηευαγγέλου.  Η θέση της Περιφέρειας, όπως εκφράστηκε από την Κατερίνα Μαραγκού είναι η διενέργεια οικονομικού ελέγχου καθώς, όπως προκύπτει από κεντρική απόφαση, θα επιλεγεί η λειτουργία μιας Αναπτυξιακής σε όλη την Περιφέρεια

Από την πλευρά του ο Αντώνης Δαδαλιάρης επέμεινε να απαλλαγεί το απερχόμενο Δ.Σ. πριν συζητηθεί το ζήτημα της εκκαθάρισης. Tη λύση της εκκαθάρισης εν λειτουργία πρόκρινε και ο Δημήτρης Μπένης, από την πλευρά του Δήμου Ξάνθη που , όμως, επέκρινε την Περιφέρεια για τη στάση της, θεωρώντας ότι υπάρχει αποποίηση ευθυνών.  Ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποποιηθεί των μετοχών της η Περιφέρεια, αφού μετά την εκκαθάριση θα προκύψουν υποχρεώσεις από τους Δήμους. Σημείωσε ότι ο Δήμος Ξάνθης αποδέχεται την αποποίηση των μετοχών εφόσον συμμετάσχει στο παθητικό που θα προκύψει. Ανάλογα τοποθετήθηκε και οι  Απόστολος Αγκόρτζας, που είπε ότι «δεν μπορεί στα δύσκολα να φεύγουμε».

Β. Τσολακίδης: Να βοηθήσετε όλοι για να τελειώνει αυτή η γάγγραινα.

Ο  Βασίλης Τσολακίδης ανέφερε , ευθέως, ότι  το ζήτημα της απαλλαγής είναι έλασσων. Προειδοποιώντας  ουσιαστικά ότι η πλειοψηφία αποφεύγει να καταψηφίσει την απαλλαγή του απερχόμενου Δ.Σ. Έκανε λόγο για εταιρία χρεωκοπημένη από καιρό, εταιρία σε διάλυση που έχει σοβαρά προβλήματα και έχει σε ομηρία του εργαζόμενους και έκανε έκκληση να γίνει άμεσα αποδεκτή η λύση της εκκαθάρισης σε λειτουργία, προκειμένου να καταστεί σαφές αν υπάρχει διέξοδος επιβίσωςης της Αναπτυξιακής . «Να βοηθήσετε για να τελειώνει αυτή η γάγγραινα», κατέληξε ο Δήμαρχος Αβδήρων.

Η νομική σύμβουλος της εταιρίας Λίτσα Παρλαπάνη διευκρίνησε ότι η πρόταση για εκκαθάριση σε λειτουργία, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει την εταιρία σε λύση, ενώ  τους προβληματισμούς τους εξέφρασαν  τόσο ο λογιστής Κ . Χατζηκωνσταντινίδης, όσο και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Πασχάλης Λύρατζης. ‘Έντονα αντέδρασε ο Σ. Χατζηευαγγέλου που ζήτησε από τη διοίκηση να υπάρξει συναίσθηση των ευθυνών για το εγχείρημα που είναι σε εξέλιξη από τους μετόχους.

Τελικώς αποφασίστηκε ο ορισμός δύο εκκαθαριστών που θα κινήσουν τη διαδικασία της εκκαθάρισης εν λειτουργία της Αναπτυξιακής. Για το ζήτημα της παραμονής της απερχόμενης διοίκησης αποφασίστηκε υπάρξει προεργασία και νομική διερεύνηση. Η Γενική Συνέλευση διεκόπη και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη 7 Ιουλίου.  

Εργαζόμενοι:  Όχι 40.000 ευρώ για Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Οι προτάσεις των εργαζομένων για την περικοπή του κόστους λειτουργίας και την ορθολογικότερη διαχείριση  μοιράστηκαν στα μέλη και τον Τύπο. Εκεί γίνεται λόγος για ανάγκη περικοπής των 40.000 που αφορούν σε αμοιβές της Διοίκησης και 5.000 σε κινητή τηλεφωνία. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Π. Λύρατζη που αρνήθηκε ότι τα ποσά είναι τόσο μεγάλα ενώ δέχτηκε κριτική από το Γ. Παραστατίδη. 

«Νεκρή» μέσα στο 2010, συσσώρευσε χρέη.

Καμία δραστηριότητα δεν εκτέλεσε μέσα στο 2010 η εταιρία και δεν είχε κανένα έσοδο, ως εκ τούτου συσωρεύτηκαν μεγαλύτερες ζημιές στο οικονομικό αποτέλεσμα, το οποίο σύμφωνα με το λογιστή είναι  σε 336.000 ευρώ χρέη στη χρήση του 2010. Τα συνολικά χρέη της εταιρίας ανέρχονται , σύμφωνα με το Λογιστή Κ. Χατζηκωνσταντινίδη, σε  503.000 ευρώ.  Σύμφωνα με τον απερχόμενο Πρόεδρο υπάρχουν συμβάσεις έργου με ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουν λογιστικοποιηθεί. Παρότι δεν παρουσιάστηκε ανάλυση, υπολογίζονται σε 37.000 ευρώ και  προστίθενται στις οφειλές προς το προσωπικό.

Οι υποχρεώσεις της Αναπτυξιακής αναλύονται σε:

Χρέη σε Τράπεζες:

170.000 ευρώ

Φόροι τέλη προς δημόσιο:

56.000 ευρώ

Ασφαλιστικά  Ταμεία

40.000 ευρώ

Προσωπικό- συνεργάτες:

223.000 ευρώ

 anxan_gs_30-6

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr