Σε εγρήγορση και ετοιμότητα η πολιτική προστασία του Δήμου, επισημαίνει ο Π.Ταρενίδης-Συστάσεις προς τους πολίτες

2 Ιανουαρίου 201917:17

Σε ετοιμότητα και εγρήγορση είναι η πολιτική προστασία του Δήμου Ξάνθης ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας με χιόνια, παγετό και ισχυρούς ανέμους, το οποίο αναμένεται να πλήξει την περιοχή μας από το βράδυ της Πέμπτης.

Χιονοπτώσεις αναμένονται σε όλο το νομό από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου αλλά δεν είναι τόσο το χιόνι που ανησυχεί τον εντεταλμένο σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης, κ. Παναγιώτη Ταρενίδη, όσο ο παγετός :’ αναμένεται να έχουμε αρνητικές θερμοκρασίας για τις επόμενες δέκα, περίπου, ημέρες’, τονίζει και προσθέτει απευθυνόμενους προς τους πολίτες:’ αυτές τις ημέρες φροντίζουμε να μονώνουμε τις εξωτερικές βρύσες  σε μπαλκόνια και αυλές, δεν πλένουμε μπαλκόνια και αυλές και δεν μετακινούμαστε ασκόπως κυρίως ηλικιωμένα άτομα. Ο Δήμος μας είναι εφοδιασμένος με επαρκείς ποσότητες αλατιού και κατάλληλα οχήματα και μηχανήματα για να παρέμβει εφόσον χρειαστεί ακόμη και στις δύσκολες περιοχές, όπως είναι τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης’, σημειώνει και θυμίζει σε όλους τον παρατεταμένο-πάνω από εβδομάδα- ολικό παγετό που ζήσαμε τον προπέρσινο χειμώνα.

Απευθυνόμενος προς τους κτηνοτρόφους συστήνει να προμηθευτούν εγκαίρως ζωοτροφές και να έχουν διαθέσιμο νερό στις μονάδες τους πριν ξεσπάσει η κακοκαιρία, θυμίζοντας παλαιότερες ανάλογες περιπτώσεις κατά τις οποίες δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα σε μονάδες ορεινών οικισμών:’ εδώ και μέρες ενημερώνονται για την κακοκαιρία, το επισημαίνουμε και εμείς, ας φροντίσουν να προμηθευθούν τροφεία που θα χρειαστούν από τώρα’, προτρέπει.

Ο Παναγιώτης Ταρενίδης υπενθυμίζει ότι ο καθαρισμός των πεζοδρομίων και των αυλών είναι ευθύνη των πολιτών και ενημερώνει ότι στο χώρο των συνεργείων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου-πίσω από την Πυροσβεστική Υπηρεσία- θα υπάρχει αλάτι στη διάθεση όλων των πολιτών για αυλές και πεζοδρόμια.

Ωστόσο σημειώνει ότι η χρήση αλατιού πρέπει να είναι λελογισμένη για να είναι αποδοτική και όχι καταστρεπτική καθώς οι μεγάλες ποσότητες δημιουργούν στρώματα λάσπης με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις αλλά και να προκαλούν φθορές στα πεζοδρόμια και τις αυλές που έχουν επιστρώσεις τσιμέντου ή άλλων υλικών μη ανθεκτικών στη ρίψη αλατιού.

Τέλος, ενόψει της νέας χρονιάς ο κ. Τρενίδης στέλνει τις ευχές του προς όλους τους Ξανθιώτες.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr