Σε Δημοψήφισμα από το πρωί της Τρίτης οι δικηγόροι της Ξάνθης. ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο νέο νομοσχέδιο

2 Δεκεμβρίου 201411:50

Σε Δημοψήφισμα, προκειμένου να δηλώσουν τη θέση τους για το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης οι δικηγόροι της Ξάνθης, ενώ παράλληλα αποφασίζουν το είδος και τη μορφή των κινητοποιήσεών τους ενώ είναι ήδη σε αποχή μέχρι την Παρασκευή.

20141202_121113Το δ.σ. του Δικηγορικού Συλλόγου αποφάσισε τη συμμετοχή στο πανελλαδικό δημοψήφισμα, και οι δικηγόροι της Ξάνθης καλούνται να απαντήσουν εάν αποδέχονται ή όχι το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας υπό την μορφή που το κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Στην περίπτωση που απαντήσουν «όχι», έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν την θέση τους σχετικά με το είδος των κινητοποιήσεων που προτιμούν.

20141202_121504Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής, στη ψηφοφορία θα υπάρχουν τρία ψηφοδέλτια: Ένα υπέρ του νομοσχεδίου (με την λέξη ΝΑΙ), ένα κατά του νομοσχεδίου (με την λέξη ΟΧΙ) και ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Στο ψηφοδέλτιο του «ΟΧΙ», οι Δικηγόροι καλούνται επίσης να απαντήσουν επί δύο ερωτημάτων που αφορούν τη μορφή των περαιτέρω κινητοποιήσεων τους και συγκεκριμένα: α«αποχή διαρκείας,  β) «αποχή περιορισμένης διάρκειας ή στοχευμένη».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr