Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται το «μπλακ-άουτ» στο Facebook

18 Μαρτίου 201917:25

Σε ένα ανθρώπινο λάθος προγραμματισμού σε έναν υπολογιστή-εξυπηρετητή (server) του δικτύου του, κάτι που είχε αλυσιδωτές επιπτώσεις τύπου «ντόμινο», οφείλεται το πολύωρο πρόβλημα λειτουργίας που παρατηρήθηκε στο Facebook όπως έγινε γνωστό από το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Εκτός από το Facebook, μπλακ άουτ συνέβη και σε πλατφόρμες που συνδέονται μαζί του και συγκεκριμένα, το Instagram, Whatsapp και Messenger επί σχεδόν 24 ώρες.

Οι αναλυτές, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και το BBC, επεσήμαναν ότι το συμβάν αποτελεί μια υπενθύμιση πως ακόμη και οι πιο ισχυρές εταιρείες του διαδικτύου, οι οποίες απασχολούν τους καλύτερους ειδικούς των υπολογιστών και διαθέτουν τεχνολογίες αιχμής, τελικά δεν μπορούν να αποφύγουν το ανθρώπινο λάθος και τις συνέπειες του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ — ΜΠΕ.

Μετά τα προβλήματα λειτουργίας αλλά και τις πληροφορίες για έρευνα των αρχών των ΗΠΑ για την παραχώρηση προσωπικών δεδομένων σε εταιρίες, η μετοχή του Facebook βρέθηκε χθες σε κλοιό πιέσεων.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr