Scotch eggs

28 Απριλίου 201606:00

Μια συνταγή από την Αγγλία

Συστατικά

  • 10 αυγά, και 3-4 εξτρα χτυπημένα
  • 700 γρ. χοιρινο κιμά
  • 1 ματσάκι φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. αγγλική μουστάρδα
  • χοντρό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • αλεύρι, για πασπάλισμα
  • 150 γρ. λευκή τριμμένη φρυγανιά
  • 2 λίτρα ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να καραμελώσουν και αφήνουμε στην άκρη.
  • Παίρνουμε μια κατσαρόλα τη γεμίζουμε με νερό και ρίχνουμε μπόλικο αλάτι.
  • Μόλις ξεκινήσει και βράζει ρίχνουμε απαλά μέσα τα αυγά.
  • Προσέχουμε πάρα πολύ για να μη χτυπήσουν στον πάτο της κατσαρόλας και δημιουργήσουμε ρωγμές.
  • Απ’τη στιγμή λοιπόν που ρίχνουμε όλα τα αυγά μετράμε με το ρολόι ακριβώς τεσσεράμισι λεπτά.
  • Καλό θα ήταν να βάλουμε λίγα λίγα τα αυγά για να είμαστε σίγουροι.
  • Αφού ετοιμαστούν με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα αυγά σε ένα μπολ που έχουμε βάλει πάγο.
  • Αυτό το κάνουμε για να σταματήσουμε το βρασμό στα αυγά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ  με τον κιμά, το σχοινόπρασο, το μαιντανο, το μοσχοκάρυδο, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι.
  • Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Κάνουμε μπαλάκια τον κιμά.
  • Παίρνουμε 2 λαδόκολλες, αλευρώνουμε ελαφρά τη μία, βάζουμε ένα μπαλάκι, ρίχνουμε ελάχιστο αλεύρι από πάνω και σκεπάζουμε με την άλλη λαδόκολλα.
  • Ανοίγουμε το μπαλάκι του κιμά μας με τον πλάστη μέχρι να γίνει σα λεπτό φύλλο. Ο λόγος που ρίχνουμε αλεύρι στη λαδόκολλα και στο κιμά για να μη μας κολλήσει ο κιμάς.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα μπαλάκια κιμά.
  • Καθαρίζουμε τα αυγά πάρα πολύ προσεχτικά. Θα είναι πάρα πολύ μαλακά και προσέχουμε να μη σπάσουμε κανένα και χυθεί ο κρόκος.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ αλεύρι. Σε ένα άλλο βάζουμε τα 2 αυγά χτυπημένα και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά.
  • Τοποθετούμε πολύ ελαφρά ένα αυγό στο αλεύρι και με απαλές κινήσεις αλευρώνουμε παντού το αυγό.
  • Έπειτα τοποθετούμε στο κέντρο του κιμά που ανοίξαμε σε φύλλο το αυγό και το σκεπάζουμε με τα χέρια πάλι πολύ προσεχτικά.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα άλλα αυγά.
  • Στη συνέχεια βουτάμε το κάθε μπαλάκι του κιμά στο αλεύρι και έπειτα το τινάζουμε ελαφρά να φύγει το πολύ αλεύρι και το βουτάμε στο αυγό και έπειτα το ρίχνουμε στη φρυγανιά.
  • Μόλις πανάρουμε όλα μας τα μπαλάκια, βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Αφαιρούμε τα scotch eggs με μια τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

Πηγή: akispetretzikis.com

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr