Μοσχάρι Satay

3 Ιουλίου 201022:00

beefΜοσχάρι Satay

Υλικά 4 μερίδες

* 600g  φιλέτα μοσχαράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
* 2 κουτ. λάδι
* 3 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες
* 1 / 2 φλιτζάνι σάλτσα satay (έτοιμη) ή δικία σας . (Βλ. παρακάτω)
* 1 λιώμενη σκελίδα σκόρδο
* 1 / 4 φλιτζάνι ζωμό μοσχαράκι
* 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
* 1 κουταλιά της σούπας. σόγια σως
* Μια πρέζα μείγμα  μπαχαρικών


Υλικά για την Σάλτσα Satay

* 2 κουτ τσίλι σως (προαιρετικά)
* 1 / 2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
* 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
* 1 / 2 φλιτζάνι νερό
* 2 κουταλιές της σούπας. κέτσαπ ( ή τοματόπαστα)
* 1 – 2 κουταλάκια ζάχαρη
* 1 κουταλιά της σούπας σόγια σως
* 1 κουταλιά της σούπας ξίδι ρυζιού ( ή απλό ξύδι)

Για  το μοσχάρι: Σέ ένα μπωλ βάλτε το μοσχαράκι και ρίξτε απο πάνω  τα μπαχαρικά και την  σόγια σως, ανακατέψτε καλά.

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα wok( ή άλλο βαθύ σκεύος) , προσθέστε το μοσχαράκι και τσιγαρίστε μέχρί να  ροδίσει. Αφαιρέστε από το μοσχαράκι απο το wok με μια τρυπητή κουτάλα.

Προσθέστε τα κρεμμύδια στο wok και τσιγαρίστε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τπ μοσχαράκι, το σκόρδο, τον ζωμό κοτόπουλου  και την σάλτσα Satay και ανακατέψτε μέχρι όλα τα υλικά να ζεσταθούν. Σερβίρετε το  με φρέσκα κρεμμυδάκια.

Για την Σάλτσα Satay : Βάλτε όλα τα παραπάνω συστατικά σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήστε να βράσοπυν και μέτα χαμηλώστε την θερμοκρασία και  σιγοβράστε για 5 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρεται με κοτόπουλο, αρνί, ή μοσχάρι, στη σχάρα για σουβλάκια, ή στην παραπάνω συνταγή.

Πηγή: <a href=”http://www.syntages-mageirikhs.gr/” title=”Συνταγες Μαγειρικης”>Συνταγες Μαγειρικης</a>

www.mpatsakidis.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr