Σαρλότ από Τσουρέκι με Γιαούρτι

15 Οκτωβρίου 201301:42

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τα 250 γρ. κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Σε άλλο σκεύος ρίχνουμε τη ζάχαρη μέσα στους κρόκους και ανακατεύουμε. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και τα τοποθετούμε στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Πριν αρχίσει να βράζει, δηλ. στους 84-85ºC (εάν δεν έχουμε θερμόμετρο ελέγχουμε αν η κρέμα στέκεται ομοιόμορφα στο κουτάλι) κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος για να μη μείνει στη ζεστή κατσαρόλα και ψηθεί το αυγό. Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας που έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό, αφήνουμε να κρυώσει έως ότου η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 35οC (δηλαδή να το νιώθουμε στο χέρι ελαφρώς χλιαρό προς κρύο) και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να κρυώσει.

Σιρόπι

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 1 λεπτό, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το λικέρ.

Συναρμολόγηση

Κόβουμε το τσουρέκι σε πολύ λεπτές φέτες. Με ένα πινέλο τις βρέχουμε με το σιρόπι και τις τοποθετούμε μέσα στη φόρμα σαρλότ όρθιες, περιφερειακά, τη μία δίπλα στην άλλη. Αδειάζουμε τη μισή από την κρέμα, καλύπτουμε με φέτες από τσουρέκι τις οποίες ραντίζουμε με το σιρόπι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα (κρατάμε λίγη για την επιφάνεια) τελειώνοντας με φέτες από τσουρέκι. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και την αφήνουμε έως ότου παγώσει πολύ καλά. Ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζοντας. Ανακατεύουμε την κρέμα που έχουμε κρατήσει πριν κρυώσει και πήξει, με λίγη κρέμα γάλακτος έτσι ώστε να φτιάξουμε μία παχύρρευστη σως. Με αυτή καλύπτουμε την επιφάνεια της σαρλότ.

Χρόνος: 40΄

Μερίδες: 8

πηγή:www.glykes-alchimies.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr