oikonomiki_4

Πεζογέφυρα στην επέκταση της Σάρδεων;

3 Μαΐου 201115:15

oikonomiki_4O τρόπος με τον οποίο θα προσεγγίζουν οι μαθητές το νέο σχολείο που δημιουργείται στο Στρατόπεδο Στεφανίδη, περνώντας την επέκταση της οδού Σάρδεων, απασχόλησε κατά κόρον τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης, που συνεδρίασε μετά το μεσημέρι της Τρίτης. 

Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου της κατασκευής του 18ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και θα κατασκευαστεί στη πάνω (δεξιά) πλευρά του σημερινού Στρατοπέδου Στεφανίδη, όπου θα διέρχεται η επέκταση της οδού Σάρδεων που ξεκινά σύντομα να κατασκευάζεται.

Μετά από ερώτημα της Αντιπολίτευσης, οι Τεχνικές Υπηρεσίες έκαναν γνωστό ότι για να διασχίσουν οι μαθητές το δρόμο θα υπάρχει φωτεινός σηματοδότης με ειδικό κουμπί, που θα δίνει προτεραιότητα στη διάβαση. Ο Χρήστος Πούλιος ζήτησε να μελετηθεί το ενδεχόμενο υπόγειας ή υπέργειας διάβασης αλλά από την πλευρά των τεχνικών υπηρεσιών έγινε γνωστό ότι η λύση της υπόγειας διάβασης εγκαταλείφθηκε γιατί θεωρήθηκε ότι θα συγκεντρώνει «κακοποιά στοιχεία» ενώ η υπέργεια δεν θα εξυπηρετεί τα ΑΜΕΑ και θεωρείται δύσκολη ως προ της κατασκευή της.

Πάντως στο θέμα επέμεινε ο Χρήστος Πούλιος που εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι σε ένα δρόμο διεθνή – σε λίγο καιρό- μαθητές δημοτικού θα διέρχονται μέσα από το οδόστρωμα ενώ και ο Δήμαρχος Ξάνθης ζήτησε από τις υπηρεσίες του Δήμου να επανεξετάσουν την πιθανότητα κατασκευής εναέριας διάβασης, ενδεχομένως και σκεπαστής, όπως πρότεινε η αντιπολίτευση.

Ο Δήμος κυνηγά του ενοικιαστές που οφείλουν.  Ζήτησε κατάσταση ο Πούλιος

Με άλλη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ο Δήμος θα αποστείλει εξώδικο για 3 μισθωτές του κτιρίου Χονδρεμπορίου που οφείλουν ενοίκια αρκετών χρόνων. Μάλιστα εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το συνολικό ποσό έφτασε τις 47.000 ευρώ. Στο περιθώριο της συζήτησης του θέματος έγινε γνωστό ότι, σύντομα, αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για οφειλέτες της Δημοτικής Αγοράς. Πάντως, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστος Πούλιος ζήτησε στην επόμενη συνεδρίαση να του γνωστοποιηθεί από τη νομική υπηρεσία αναλυτική κατάσταση με τις οφειλές όσων νοικιάζουν δημοτικά ακίνητα.

Θα δημοπρατηθεί η Σάρδεων;

Το θέμα της επέκτασης της οδού Σάρδεων συζητήθηκε και για δεύτερη φορά καθώς ο Δήμος αλλάζει τους όρους δημοπράτησης και ορίζει πλέον υπομηχανικούς ως υπεύθυνους για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, ώστε να μην μπλοκαριστεί και πάλι από πιθανή απεργία της ΕΜΔΥΔΑΣ. Ο Χρηστος Πούλιος δήλωσε απών σε αυτό το ζήτημα, καθώς αντίκειται στην ιδιότητά του ως Μηχανικού και μέλους του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Τέλος, κατά τα άλλα στη συνεδρίαση εγκρίθηκε η απευθείας ανάθεση μελέτης για τη δημιουργία μεταβατικών ζωνών αναβάθμισης και αξιοποίησης του αστικού χώρου  στις οδούς Τσαλδάρη, Βασιλίσσης Σοφίας και Βόγδου, ως οριογραμμής που περικλείει την Παλιά Πόλη. Το θέμα καταψήφισε η αντιπολίτευση καθώς το έργο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα «Αστική Αναγέννηση» που είναι γνωστό από τον Αύγουστο, άρα δεν δικαιολογείται η απευθείας ανάθεση της μελέτης. Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε και η μελέτη που έχει εκπονηθεί για τα δημιουργία πρότυπων λυόμενων κατασκευών για τους εκθέτες του παζαριού.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr