Σαμοθράκη – Ετοιμοι να παραδώσουν κλειδιά οι επιχειρηματίες

21 Αυγούστου 201919:29
Κατά 60%-70% μειωμένη σε σχέση με πέρυσι είναι η τουριστική κίνηση στη Σαμοθράκη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επιχειρηματιών του νησιού, Γιάννη Γλήνια, μετά το τεράστιο πλήγμα που δέχθηκε την περίοδο πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, όταν διακόπηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεσή της με την ηπειρωτική Ελλάδα. Οι επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση, αφού βλέπουν το νησί και κατά συνέπεια τις επιχειρήσεις τους να είναι άδειες, σε μία περίοδο που έπρεπε να έσφυζε από κόσμο.

Οι επιχειρηματίες της Σαμοθράκης, για να σταματήσουν την οικονομική αιμορραγία και προκειμένου να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες, αφού το επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θεωρείται πολύ καλή περίοδος για το νησί, προχωρούν σε τεράστια μείωση των τιμών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γλήνιας, σήμερα οι επισκέπτες στη Σαμοθράκη μπορούν να βρουν ενοικιαζόμενα δωμάτια σε πολύ καλή κατάσταση ακόμα και με μόλις 10 ή 15 ευρώ την ημέρα, ενώ ξενοδοχεία τριών αστέρων, τα οποία νοίκιαζαν τα καταλύματά τους προς 70 ή 80 ευρώ πριν από την προβληματική περίοδο, πλέον τα προσφέρουν προς 35 – 45 ευρώ ημερησίως.

«Θα παραδώσουμε τα κλειδιά μας»

Σύμφωνα με τον κ. Γλήνια, με εξαίρεση τη δέσμευση για διαφημιστική καμπάνια της Σαμοθράκης στη Ρουμανία τις επόμενες ημέρες -από τη συγκεκριμένη χώρα προέρχονται οι περισσότεροι αλλοδαποί τουρίστες σε αυτήν-, δεν προέκυψε κανένα άλλο άμεσο μέτρο προβολής του νησιού και ενίσχυσης των επιχειρηματιών του, κατά τη διάρκεια συνάντησης φορέων της Σαμοθράκης το μεσημέρι της Τετάρτης με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη. «Όλοι οι επιχειρηματίες του νησιού χρειαζόμαστε άμεσα μέτρα ενίσχυσης, διότι διαφορετικά δεν πρόκειται να βγάλουμε το χειμώνα, αφού είναι τεράστια η οικονομική καταστροφή που υποστήκαμε. Αν δε δούμε άμεσα μέτρα, όλοι οι επιχειρηματίες θα παραδώσουμε στην Πολιτεία τα κλειδιά των επιχειρήσεών μας. Είναι αδύνατο να έχουμε τουρισμό στο νησί, εφόσον δεν υπάρχουν καθημερινά σταθερά δρομολόγια με την Αλεξανδρούπολη, ώστε να ξέρει και ο κόσμος τι να κάνει. Σήμερα τα δρομολόγια των πλοίων ανακοινώνονται κάθε μέρα για την επόμενη», σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών Σαμοθράκης.

Οι δεσμεύσεις του υπουργού Τουρισμού

Κατά τον κ. Γλήνια ο υπουργός Τουρισμού δεσμεύθηκε να ξεκινήσει μία ευρύτερη καμπάνια προβολής του νησιού με διάρκεια τριετίας ή τετραετίας σε διάφορες χώρες, να έρθει σε επαφή με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας για σταθερά και επιδοτούμενα δρομολόγια όλο το χρόνο από και προς το νησί και να γίνουν γνωστά το αργότερο μέχρι αύριο τα δρομολόγια του πλοίου, που θα συνδέει τη Σαμοθράκη με την ηπειρωτική Ελλάδα το διάστημα έως το τέλος Οκτωβρίου, όταν θα ολοκληρωθεί η υπάρχουσα σύμβαση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Από την πλευρά τους οι φορείς του νησιού ζήτησαν φορολογικές ελαφρύνσεις για τη φετινή χρονιά και έθεσαν το θέμα διεύρυνσης της τουριστικής σαιζόν, με την ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού στη Σαμοθράκη. «Ζητήσαμε να ξεκινήσει τη λειτουργία του το μεγάλο κάμπινγκ στα Θερμά, το οποίο παραμένει κλειστό εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών και να ανοίξει το μουσείο του νησιού μας, που εδώ και πέντε χρόνια, μετά την ανακαίνιση που του έγινε, παραμένει κλειστό, επειδή δεν εκδόθηκε η προκήρυξη για προμήθεια προθηκών για τα ευρήματα», τονίζει ο κ. Γλήνιας. 

(πηγή: Εθνος)

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr