Σαμαρείτες: Ο απολογισμός για τις δράσεις τους στις ΘΛΕ

28 Φεβρουαρίου 201510:36

Στην ανακοίνωση των Σαμαρειτών του ΕΕΣ Ξάνθης, αναφέρεται:

Για 50η χρονιά το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, διοργάνωσε τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2015.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ξάνθης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για 19η χρονιά συμμετείχε στις Γιορτές των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2015 προσφέροντας τις Υγειονομικές και Διασωστικές του Υπηρεσίες κατά την τελευταία εβδομάδα των εορτών και συγκεκριμένα την:

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Παιδική Καρναβαλική Παρέλαση

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Συναυλία με τον STAN

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Συναυλία με τον Γιώργο Σαμπάνη

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Συναυλία με τους Γιάννη Βαρδή και Γιώργο Λιανό

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Συναυλία με τον Γιώργο Τσαλίκη

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Βραδινή Καρναβαλική Παρέλαση

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Καρναβαλική Παρέλαση των Εορτών  

 Κατά την διάρκεια των παραπάνω εκδηλώσεων και της Μεγάλης Καρναβαλικής Παρέλασης, καταγράφηκαν τριάντα επτά (37) περιστατικά από τα οποία επτά (7) διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με Οξεία Μέθη, Τάσεις Λιποθυμίας, Κρίση Υστερίας, Χαμηλό Επίπεδο Συνείδησης, Οφθαλμολογικό, Ρινορραγία, Τομές, Εκδορές, και Απώλεια Επαφής με Οικείους.

Η υγειονομική κάλυψη της Μεγάλης Παρέλασης περιελάμβανε:

Κέντρο Επιχειρήσεων και Επικοινωνιών, Ομάδα Διοικητικής Μέριμνας, Ομάδα Γραμματειακής Υποστήριξης, 2 Σταθμούς Πρώτων Βοηθειών, 10 Ομάδες Τραυματιοφορέων, 13 Περίπολα Άμεσης Επέμβασης, 2 Διασωστικά οχήματα.

Ο διαθέσιμος εξοπλισμός περιελάμβανε:

2 Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδιστές, 3 Φορεία Ακινητοποίησης, 6 Απλά Φορεία Μεταφοράς Ασθενών, 3 Φαρμακεία τύπου BLS και 16 Φαρμακεία τύπου TRAUMA, Δίκτυο 18 ασυρμάτων VHF, (2 συσκευές – αναμεταδότες).

Η Πρόεδρος, κ. Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου, το Διοικητικό Συμβούλιο, και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ευχαριστούν θερμά, για άλλη μια χρονιά, το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, τον Δήμο Ξάνθης, το Κέντρο Πολιτισμού, την Οργανωτική Επιτροπή, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών, την Ελληνική Αστυνομία και το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τις Ομάδες Περιφρούρησης για την άψογη συνεργασία.

 Ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν στον ειδικό συνεργάτη μας Ιατρό,                   κ. Μπαλτατζή Χουσεΐν, και στους Διασώστες του Ε.Κ.Α.Β., κ. Βαριτιμίδη Αναστάσιο και κ. Χατζόπουλο Νικόλαο, για την άριστη συνεργασία.

 

 Για το Περιφερειακό Τμήμα Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών

 

ΖΕΚΗ ΜΕΜΕΤ ΑΛΗ

Διασώστης – Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών

Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Διασωστών Βορείου Ελλάδος

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr