Σαμαράς: Είμαστε στο σωστό δρόμο για να πάρουμε τη δόση

15 Μαρτίου 201319:28

Το γεγονός ότι η κατάσταση με την ανεργία στην Ελλάδα, ιδιαίτερα όσον αφορά στους νέους, είναι κρίσιμη, επισήμανε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι αυτό πλεόν αναγνωρίζεται απ’ όλους τους εταίρους, ενώ σημείωσε ότι το Μνημόνιο πρέπει να συνδυάζεται με μέτρα ανάπτυξης και συνοχής, με άμεση δημιουργία θέσεων εργασίας, ειδικά για τους νέους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Συζητάμε ήδη τον επανασχεδιασμό των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για τη στήριξη των νέων».

«Τα μέτρα λιτότητας δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός, επικαλούμενος στοιχεία του Lisbon Council, υπογράμμισε ότι η χώρα μας πλέον «κατατάσσεται πρώτη στη δημοσιονομική προσαρμογή και στις μεταρρυθμίσεις».

Όσον αφορά ειδικά στα ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος, ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι «είμαστε στο σωστό δρόμο για την εκταμίευση της δόσης». Όπως είπε, «αδιέξοδο δεν υπάρχει, υπάρχει συζήτηση» και τόνισε πως «είμαστε σε όλα τα θέματα πολύ κοντά σε συμφωνία».

Ερωτηθείς για τη φορολογία των ακινήτων, είπε πως φέτος η επιβάρυνση των κατόχων ακίνητης περιουσίας θα είναι μικρότερη από πέρυσι, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η είσπραξη του φόρου μέσω της ΔΕΗ. Όπως ανέφερε, «τώρα ψάχνουμε το πώς θα πληρώσουν φέτος: το αν θα εισπραχθεί από ΔΕΗ ή από αλλού».

Σε ερώτημα για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, απάντησε, μεταξύ άλλων, πως «ο ανασχηματισμός δεν είναι στις άμεσες δικές μου προθέσεις».

Ακόμη, ο κ. Σαμαράς κάλεσε για «μια πραγματιστική προσέγγιση των θεμάτων της ΕΕ». Σχετικά με τη Ρωσία και τις σχέσεις της με την ΕΕ, τόνισε ότι υπήρξε συμφωνία για διμερή συνεργασία, ενώ για τη Συρία έκανε λόγο περί επιδείνωσης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Όσο για την Κύπρο, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Θα στηρίξουμε την Κύπρο. Θα συμβάλλουμε στη σταθεροποίηση της, χωρίς να εκτροχιαστεί η Ελλάδα».
protothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr