Σάλος με τα βίντεο αποχώρησης των ΜΑΤ από τη Χίο – ΕΔΕ για τα ντου με πολιτικά και τα σπασίματα αυτοκινήτων

28 Φεβρουαρίου 202011:37

Ερωτήματα και Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας προς διερεύνηση των απίστευτων συμβάντων έχουν προκαλέσει βίντεο που έχουν γίνει viral και τραβήχτηκαν κατά την αποχώρηση των ΜΑΤ από το λιμάνι της Χίου.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ εμφανίζονται με πολιτικά και τα υπηρεσιακά τους κράνη να κρέμονται από τα κιγκλιδώματα του λιμανιού λίγο πριν το ντου, να επιτίθενται σε πολίτες, να τους καθυβρίζουν και να τους προκαλούν με χειρονομίες. Ορισμένοι κρατούν και τα γκλοπ της εξάρτησής τους. 

Σε άλλο βίντεο άνδρες των ΜΑΤ εμφανίζονται να σπάνε αυτοκίνητα πολιτών στη Χίο.

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι θα διερευνηθούν συμπεριφορές και γεγονότα που σχετίζονται με τα συμβάντα του τελευταίου τριημέρου στα νησιά της Χίου και της Λέσβου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όπως διευκρίνισε ανώτατος αξιωματικός, για τις συμπεριφορές των αστυνομικών που είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν το γύρο του κόσμου μέσα από βίντεο και φωτογραφίες, θα διαταχθούν Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις και θα εξεταστούν όλες οι καταγγελίες, ενώ η διερεύνηση περιλαμβάνει και τις ενέργειες πολιτών σε βάρος αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι στην απόφαση αυτή του αρχηγείου συνέβαλαν τα βίντεο που δείχνουν αστυνομικούς των ΜΑΤ να σπάνε αυτοκίνητα και να βιαιοπραγούν εναντίον πολιτών και ιδίως οι εικόνες από τις επιθέσεις με πολιτικά εναντίον κατοίκων και βανδαλισμούς στο λιμάνι της Χίου, κατά την αναχώριση των αστυνομικών δυνάμεων από το νησί.

L&O

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr