Σαλάτα με πληγούρι και κόλιανδρο

15 Ιουνίου 201518:00

Μία εξαιρετική σαλάτα από το LoveCooking.gr για εσάς. Αν δεν έχετε δοκιμάσει κόλιανδρο στη σαλάτα σας, τότε θα σας ενθουσιάσει!

Εκτέλεση
Σε ένα σέικερ αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, το μπαλσάμικο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το δυόσμο ή το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.  Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.  Σε ένα μπολ βάζουμε το πληγούρι, τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε με τη σάλτσα της σαλάτας.
Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε τουλάχιστον για μισή ώρα μέσα στο ψυγείο. Προσθέτουμε στη σαλάτα τα ντοματίνια, την πράσινη πιπεριά, το κρεμμύδι τις ελιές και την κάπαρη. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για άλλη μισή ώρα πριν τη σερβίρουμε.

Διάρκεια: προετοιμασία 10 λεπτά, αναμονή 60 λεπτά

Υλικά
1 κούπα πληγούρι
15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κούπα κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
12 μαύρες ελιές
1 ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγη κάπαρη
Λίγη ρίγανη
Λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο ή βασιλικό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/3 του φλιτζανιού φρέσκος χυμός ντομάτας
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
½ κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Αλάτι / φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες: 4 – 6

Πηγή: lovecooking.gr

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr