Σ. Ζαχαράκη: Εισάγουμε το μάθημα «Πρώτων Βοηθειών» στα σχολεία

19 Φεβρουαρίου 202009:46

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωση την εισαγωγή του μαθήματος «Πρώτων Βοηθειών» στα ωρολόγια προγράμματα, από το Νηπιαγωγείο έως την Γ΄ Γυμνασίου.

«Πως θα μπορέσουμε να κερδίσουμε το στοίχημα όλα τα παιδιά στην Ελλάδα να μπορέσουν να έχουν δεχθεί για μία φορά τουλάχιστον στο κομμάτι της δικής τους παρουσίας στο σχολείο εκμάθηση των πρώτων βοηθειών;  Βάζοντας μέσα στο ωρολόγιο πρόγραμμα αυτού του είδους τη θεματική ενότητα», είπε η κ. Ζαχαράκη .

« Πως θα το κάνουμε; Με τη βοήθεια του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Ήδη με τον σχεδιασμό για την ένταξη σχετικών με την υγεία ενοτήτων στις νέες θεματικές που θα διδάσκονται στην υποχρεωτική εκπαίδευση από το Νηπιαγωγείο έως την Γ΄ Γυμνασίου, στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου, οι μαθητές μπορούν να αποκτήσουν επαφή και με το μάθημα των πρώτων βοηθειών και δεύτερον, να αποκτήσουν και τις απαραίτητες δεξιότητες για την αντιμετώπιση περιπτώσεων έκτακτης ανάγκης» τόνισε.

 

ipaidia.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr