Σ. Ξυνίδης: Μαύρο χρήμα του παρακράτους συντηρεί συγκαλυμένους “χρυσαυγίτες” στη Θράκη !

29 Αυγούστου 201300:02

Με σκληρές εκφράσεις, παρότι δεν αποκαλύπτει ταυτότητες και με τίτλο «κάποιοι είναι χειρότεροι από τους χρυσαυγίτες» ο πρώην Υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, άγνωστο με ποια αφορμή, με ανάρτηση στο προσωπικό του blog λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης κάνει λόγο για συγκαλυμμένους φασίστες που δρουν στη Θράκη, χρηματοδοτούμενοι απο μαύριο χρήμα, παίζοντας το ρόλο του παρακράτους. Στην αποκαλυπτική του ανάρτηση κάνει λόγο για «θεωρητικούς» και «διαννοούμενους» της δεκάρας που δρουν  σε διάφορες συλλογικότητες για να καλύπτεται με διάφορα προσωπεία το ξεκάθαρο φασιστικό και «χρυσαυγίτικο» περιεχόμενο της δράσης τους.  Πάντως, επισημαίνει ότι οι πολίτες διαθέτουν, πια, ανώτερο μορφωτικό επίπεδο και η σύγκρουση αυτή μπορεί να προκαλέσει τη νέα δημοκρατική περίοδο.

Η ανάρτηση του Σωκράτη Ξυνίδη, αναφέρει:

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ

Έχει γεμίσει ο τόπος από γραφικούς τύπους, “θεωρητικούς” και “διανοούμενους” της δεκάρας, βαριά και ασήκωτα “πατριώτες” που κρύβονται μέσα σε “ΟΜΙΛΟΥΣ”, “ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ”, “ΟΜΑΔΕΣ”, “ΔΙΚΤΥΑ” και όπως αλλιώς αυτοαποκαλούνται. Οι συμμετέχοντες δεν αυτοπροσδιορίζονται “χρυσαυγίτες” για ευνόητους λόγους και ούτε φέρουν σβάστικες, μαιάνδρους, περικεφαλαίες, μαύρα μπλουζάκια, κουρέματα με την ψιλή. Έχουν αναλάβει την λαϊκίστικη ιδεολογικοποίηση ό,τι πιο φασιστικού και αντιδραστικού υπάρχει και φυσικά ρόλο τιμωρού. Και όλως περιέργως είναι πολύ καλά δικτυωμένοι μεταξύ τους σε όλη τη χώρα. Το ερμηνεύουν λέγοντας ότι “τους ενώνει η αγάπη για την Ελλάδα”.

Στη Θράκη το φαινόμενο το ξέρουμε από παλιά. Και ξέρουμε ότι πάντα πίσω από τέτοια συνονθυλεύματα βρίσκεται χρήμα. Μαύρο χρήμα που τα συντηρεί για να παίζουν τον προβοκατόρικο ρόλο του παρακράτους. Η αλήθεια είναι ότι η ανέχεια της εποχής επιδρά εκκολαπτικά σε τέτοια φαινόμενα. Μη χαίρονται στο παρακράτος ότι μέσω όλων αυτών ξαναβρίσκουν το ρόλο τους. Υπάρχουν δημοκράτες όλου του πολιτικού φάσματος που έχουν την εμπειρία του παρελθόντος. Μπορεί σήμερα να μην έχουμε πνευματικούς ανθρώπους, διανοούμενους, και κοινωνικούς φάρους που θα δείξουν το θηρίο του φασισμού και του παρακράτους αλλά έχουμε γενιές με ανώτερο μορφωτικό επίπεδο που αντιλαμβάνονται. Και θα συγκρουστούν με τα φαινόμενα εκφασισμού και παρακρατικής λειτουργίας. Ίσως η σύγκρουση αυτή να είναι η γέννα της νέα δημοκρατικής περιόδου της χώρας.  

Blog Σ. Ξυνίδη

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr