Σ. Ξυνίδης για το συνδικαλιστή Χατζόπουλο. “Άδωνι μην κλείνεις το Δρομοκαϊτειο”

23 Φεβρουαρίου 201415:48

Για τα έργα και τις ημέρες του κατηγορούμενου για το κύκλωμα λαθρεμπορίας συνδικαλιστή Β. Χατζόπουλου, αναφέρεται σε ανάρτησή του στο blog του ο πρώην Υπουργός Σ. Ξυνίδης. Αφού αναφέρεται στην αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ και το ενδεχόμενο να έχει ενταχθεί ή όχι στο ΚΚΕ (που τον αποκύρηξε) αποκαλύπτει ότι ο εν λόγω συνδικαλιστής συμμετείχε στο γνωστό λυντσάρισμα Ξυνίδη όταν ήταν Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ σε συνάντηση με τους συνδικαλιστές του κόμματος. Στην ανάρτησή του αναφέρει:

Δεν μπορώ να γνωρίζω το αν ο κ. Χατζόπουλος (ξέρετε ο αντιμνημονιακός αρχισυνδικαλιστής του ΥΠΕΚΑ εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την συμμετοχή του στο μεγα-κύκλωμα λαθρεμπορίας) είναι ένοχος ή αθώος. Και βέβαια –μέχρι να αποφανθεί τελεσίδικα η δικαιοσύνη- δεν πρόκειται να κάνω το ίδιο έγκλημα που κάνουν σχεδόν όλοι. Να στήνουν λαϊκά δικαστήρια. Οφείλω όμως να μνημονεύσω κάποια γεγονότα που έχουν μεγάλη πολιτική σημασία. Παρότι λοιπόν ο κ. Χατζόπουλος ήταν σφόδρα «αντιμνημονιακός». Παρότι καλούσε με ανοικτές επιστολές στο Ριζοσπάστη να ψηφίσουν οι πολίτες «αντιμνημονιακά» και ΚΚΕ. Παρότι υπάρχουν ουκ ολίγες τοποθετήσεις του on camera την περίοδο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που ξιφουλκεί κατά της κυβέρνησης και των υπουργών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χατζόπουλος χρεώνεται και πάλι στο ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ τον αποκήρυξε στο ΠΑΣΟΚ χρεώνεται! (βλ. από 20-2-2014 δελτίο τύπου της  Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Ενότητας που πρόσκειται στο ΚΚΕ, η οποία αποκηρύσσει τον κο Χατζόπουλο με το ψηφοδέλτιο της οποίας συνεργάστηκε και εκλέχτηκε πρόεδρος των εργαζομένων στο ΥΠΕΚΑ). Συγχρόνως αναπτύσσεται συστηματικά μια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος «αγιοποίησης» της κυβέρνησης, που «καθαρίζει τον κόπρο του Αυγεία, εν αντιθέσει με καταστάσεις του πρόσφατου παρελθόντος, που  δήθεν όλα αυτά τα ανέχτηκαν, για να μην πούμε ότι τα δημιούργησαν κιόλας». 
 
          Θα σας μεταφέρω λοιπόν τις δικές μου εικόνες από τον κ. Χατζόπουλο. Καταρχήν δεν ξέρω αν εσείς θυμάστε αλλά εγώ ουδέποτε θα ξεχάσω, μια επεισοδιακή συνεδρίαση στην Ιπποκράτους που οι παλαιοσυνδικαλιστές με λιντσάρισαν στημένα, ευθέως και με σχέδιο; (η πιο ήπια εκδοχή βλ. http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=176007). Τότε που τους είπα ότι αυτά που ήξεραν τελείωσαν και δεν επρόκειτο να ράψουν κουστούμια ούτε να πάρουν κυβερνητική λεία; Η θέση δεν ήταν δική μου. Ήταν ρητή και κατηγορηματική θέση του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Ο κ. Χατζόπουλος λοιπόν ήταν ένας εκ των συμμετεχόντων στην «εκδήλωση» αυτή.
Ακολούθως κατά τη θητεία μου ως αναπληρωτής υπουργός τον ξανασυνάντησα μπροστά μου στη Μεσογείων στο κτίριο που συστεγάζονταν το υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και στο οποίο είχα και το γραφείο μου. Στις πολυτάραχες Γενικές Συνελεύσεις των υπαλλήλων εκείνης της περιόδου, κούναγε το μαντήλι στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και με κατάληψη του κτιρίου εμπόδιζε την πρόσβαση στους πάντες, φυσικά και στον αναπληρωτή υπουργό. Οσονούπω βρέθηκε στην αριστερά.
Με τα φαινόμενα αυτά, συγκρούστηκε ευθέως το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Προσωπικά είμαι περήφανος που ήρθα πρόσωπο με πρόσωπο με το λιντσάρισμα της Ιπποκράτους. Που ζήτησα από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να δοθεί η δυνατότητα σε υπαλλήλους και πολίτες να αποκτήσουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του υπουργείου, που τελούσαν άτυπα (για να μην χάνουμε και το μεροκάματο) και παράνομα και αντισυνταγματικά σε κατάληψη. Κι ας μ’ έφερνε σε σύγκρουση με τους υπαλλήλους που είχαν χίλια δίκια επί της ουσίας αλλά πλήρως άδικο επί της νοοτροπίας και της συνδικαλιστικής λειτουργίας. Αυτά την ώρα που οι λοιπές «αντιμνημονιακές» πολιτικές δυνάμεις, με κάθε ευκαιρία, ”εισέπρατταν” στη λογική φύγε εσύ να έρθω εγώ !! Και αξιοποίησαν τη δράση του κάθε «αντιμνημονιακού» Χατζόπουλου για να έρθουν ως «μνημονιακοί» πλέον στην εξουσία.
 
Ας μιλήσουμε λοιπόν για τον καθένα με ονοματεπώνυμο και με συγκεκριμένα περιστατικά. Για να καταλαβαίνει ο κάθε πολίτης ποιος είναι ποιος και ποιος κάνει τι. Πολιτικά, χωρίς λαϊκά δικαστήρια. Τα άλλα ας τα βρει η Δικαιοσύνη. Ούτως ή άλλως εμάς μας έχουν χρεώσει μέχρι και το προπατορικό αμάρτημα. Δεν ιδρώνει το αφτί μας που είπε και ο ΓΑΠ.
 

        Υ.Γ Ζητώ από τον Άδωνι να μας λυπηθεί και να μην κλείσει το Δρομοκαΐτειο.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr