Με Σ. Λιβαδά και Χ. Καρακωστάκη η πρώτη εκδήλωση των «58» στην Ξάνθη. Παρουσίες από το ευρύτερο πολιτικό φάσμα

13 Φεβρουαρίου 201417:35

Με τη συμμετοχή πολιτών από όλους τους πολιτικούς χώρους που βρίσκονται στο χώρο της κεντροαριστεράς πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, η πρώτη δημόσια εκδήλωση της Πρωτοβουλίας των «58» στην Ξάνθη .

Η εκδήλωση της τοπικής πρωτοβουλίας που έχει συσταθεί για την Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη είχε ως ομιλητές τα στελέχη της Πρωτοβουλίας των 58 Σταύρο Λιβαδά και Χαριτίνη Καρακωστάκη. Το κοινό και τους καλεσμένους καλωσόρισαν στην εκδήλωση, που έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο, οι Κώστας Δέλκος και Γιάννης Δουκέλης, μέλη της πρώτης πρωτοβουλίας για την περιοχή.  Όπως είναι γνωστό, η διαδικασία προβλέπει ένα ανοιχτό κάλεσμα για διάλογο σε όλους τους πολιτικούς χώρους και σχηματισμούς του χώρου της Κεντροαριστεράς, που θα οδηγήσει σε Συνδιάσκεψη, τον επόμενο μήνα, και κάθοδο στις Ευρωεκλογές με τη σημαία του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Σ. Λιβαδάς: Μείωση βουλευτών και άλλες προτάσεις για τους κύριους άξονες της πολιτικής

DSC_0062Στην ομιλία του ο Σταύρος Λιβαδάς ανέφερε ότι για να μεταρρυθμιστεί η χώρα πρέπει να ανανεωθεί η πολιτική πρακτική και η πολιτική ηθική που διέπει το πολιτικό σύστημα. Εκεί άλλωστε εδράζονται και οι βασικές αξίες της κατάρρευσης της χώρας και της οικονομικής κρίσης, σημείωσε και ανέφερε: «Τέρμα στον κομματοκρατία, να φύγουν τα κόμματα από το κράτος γιατί μόνο έτσι θα υπάρχει αξιοπρεπής διοίκηση» .

Πρόσθεσε πως η νέα αυτή παράταξη πρέπει να πρωτοστατήσει στην αλλαγή και την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και προτείνει να μειωθούν σε 200 οι βουλευτές, να κατατμηθούν οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες, να ξεκινήσει η συζήτηση για ένα νέο εκλογικό νόμο στο πρότυπο του γερμανικού συστήματος, να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, να περιοριστεί  η χρηματοδότηση των κομμάτων και να αλλάξει ο τρόπος ελέγχου τους.

Σε ότι αφορά στους κύριους άξονες πολιτικής έκανε λόγο για προτεραιότητα στους αδύναμους, για μια Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη από όπου θα έρθει το «νέο» αλλά με κριτική για το σημερινό τρόπο λειτουργίας της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης, σημείωσε μεταξύ άλλων, αναφέροντας ότι η παράταξη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλισμού καλεί τους πολίτες στην κάλπη όχι σαν παρίες ή μισαλλόδοξοι εθνικιστές αλλά σαν συνδιαμορφωτές ενός νέου ευρωπαϊκού οράματος ενώ άσκησε ιδιαίτερη κριτική στο σταυρό προτίμησης που προωθεί η κυβέρνηση για τις Ευρωεκλογές.

Χ. Καρακωστάκη: Αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα των σημερινών κομμάτων αλλά και τη δική μας

DSC_0063

Η Χαριτίνη Καρακωστάκη ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το εγχείρημα έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής από πολύ θετικές μέχρι πολύ αρνητικές επικρίσεις, ότι έχουν ακούσει πολλά αυτούς τους μήνες αλλά και ότι η Πρωτοβουλία των «58» επιχειρεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα των κομμάτων σήμεα και των σχέσεων που έχουν δομηθεί εδώ και δεκαετίες αλλά και την πραγματικότητα των ανθρώπων που υπέγραψαν το πρώτο κείμενο αυτής της πρωτοβουίας.

«Είμαστε 18+20 διαφορετικές προσωπικές και ηλικίες αλλά με ένα κοινό όραμα, αυτό της ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς» ανέφερε το στέλεχος της κίνησης των «58. Η Χ. Καρακωστάκη έκανε λόγο για δέσμευση για συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής και δημοκρατικής συμμαχίας που θα εκφράσει το συγκεκριμένο χώρο και δεν εξαντλείται στο σήμερα.
DSC_0073 DSC_0070 DSC_0062 DSC_0068 DSC_0063

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr