Σ. Φάμελλος στην Ξάνθη: Κίνητρα για επιχειρήσεις σε Δήμους 20 χλμ από τα σύνορα στο νέο Αναπτυξιακό !

18 Ιανουαρίου 201612:15

Στα 20 χιλιόμετρα από τα τη συνοριακή ζώνη θα ισχύουν τα κίνητρα για τις παραμεθόριες περιοχές, σύμφωνα με το νέο αναπτυξιακό νόμο, διατάξεις του οποίου γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θράκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως διευκρίνισε, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Κανάλι 6, ο Σωκράτης Φάμελλος, η έννοια της παραμεθορίου καθορίζεται με σαφήνεια ως τέτοια προκειμένου να ενισχύσει τις περιοχές που βρίσκονται μακριά από το κέντρο και αντιμετωπίζουν επιπρόσθετα προβλήματα ανταγωνιστικότητας ενώ εγκαταλείπεται η λογική του ορισμού ως “παραμεθορίων” περιοχών που βρίσκονται στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όπως στο παρελθόν.

famelos kanali 56

Στην επικράτεια Δήμων που απέχουν λιγότερο από 20 χλμ

Τα κίνητρα του νέου Αναπτυξιακού Νόμου θα έχουν οι Δήμοι που βρίσκονται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα με αποτέλεσμα τις πρόνοιες του νέου νόμου να απολαμβάνει όλη η επικράτεια του συγκεκριμένου Δήμου  Κατά τα άλλα ο νέος Αναπτυξιακός θα προβλέπει και κάποιες καινοτομίες όπως είναι η επιπρόσθετη ενίσχυση των clusters (με επιχειρήσεις-οδηγούς σε κάθε Περιφέρεια μαζί με τις διασυνδεόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις  κάθε περιοχής), ειδική πρόνοια για νεοφυείς και καινοτόμες επενδύσεις καθώς και μεγαλύτερες διευκολύνσεις για την υλοποίηση των επενδύσεων.

Παράλληλα με το νέο αναπτυξιακό επιχειρείται να επιλυθεί το τεράστιο πρόβλημα της γραφειοκρατίας και των καθυστερήσεων με την απλοποίηση των διαδικασιών και τον ορισμό μέγιστου χρόνου αναμονής για την ίδρυση των επιχειρήσεων και την εξέταση επενδυτικών σχεδίων.

20160115_182328

Περιφερειακή σύσκεψη την Παρασκευή στην Ξάνθη

Στη διάρκεια της παραμονής του στην Ξάνθη, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος προέδρευσε την Παρασκευή σε  σύσκεψη του περιφερειακού οργάνου του κυβερνώντος κόμματος της ΑΜΘ, παρουσία βουλευτών, αιρετών και κομματικών στελεχών, όπου συζητήθηκαν θέματα υλοποίησης του κυβερνητικού έργου, συντονισμού και σύνδεσης κόμματος και κυβέρνησης.

20160115_182346 20160115_182404 20160115_182421

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr