Ρωσικό αεροσκάφος στη Συρία για εκκένωση ρώσων πολιτών

8 Σεπτεμβρίου 201319:00

Αεροσκάφος στη Λαττάκεια της Συρίας έστειλε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων για να παραλάβει πολίτες που επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη χώρα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου, Ιρινα Ρόσιους.
«Αεροσκάφος Il-76 απογειώθηκε το πρωί από τη Μόσχα με προορισμό τη Λαττάκεια της Συρίας, προκειμένου να μεταφέρει Ρώσους αλλά και πολίτες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ) από τη Συρία», δήλωσε η κ. Ρόσιους.
Στα τέλη του περασμένου μήνα, περίπου 90 πολίτες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, επέστρεψαν στη Μόσχα, με αεροσκάφος Ilyushin Il-62 που απογειώθηκε από την πόλη Λατάκκεια, το σημαντικότερο λιμάνι στη βορειοδυτική Συρία.
Περίπου 730 πολίτες της Ρωσίας και άλλων πρώην σοβιετικών δημοκρατιών έχουν εγκαταλείψει τη Συρία, λόγω του εμφυλίου πολέμου με αεροσκάφη του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων από τον περασμένο Ιανουάριο.
Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία από την έναρξη των συγκρούσεων τον Μάρτιο του 2011, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Πηγή: RIA Novosti

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr