Ρομποτική και Ηθική από το Xanthi TechLab

27 Απριλίου 202111:32

Το Xanthi Techlab του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, ετοιμάζει ένα ακόμη μοναδικό webinar με θέμα “Ρομποτική και Ηθική’’ σε συνεργασία με την φοιτητική ερευνητική ομάδα βιομηχανικής ρομποτικής, Democritus Industrial Robotics, εν συνεχεία του προηγούμενου webinar προ ολίγων μηνών με θέμα “Ρομποτική και εφαρμογές της’’.

Συγκεκριμένα, ο Ιωάννης Παύλος Ζουλάκης, φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΔΠΘ, υπεύθυνος του τμήματος Marketing της ομάδας και διακριθείς με το έργο της DIR με την 6η θέση παγκοσμίως στον μεγαλύτερο διαγωνισμό ρομποτικής στον κόσμο, τον RoboCup, έχοντας αποσπάσει την 1η θέση στο κομμάτι του Presentation, θα επιχειρήσει μαζί με την Ζωή Βόλτση, φοιτήτρια του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ, νεοσυστατο μελος της ομαδας, να προσεγγίσει την σύνθετη διεπαφή της Ρομποτικής με την Ηθική.

Γιατί, εν τέλει, ποιος είναι ο ρόλος της Ρομποτικής στην σύγχρονη εποχή; Πότε εισάγεται η ηθική στην τεχνολογία της; Έχουν ξεκινήσει κάποια ρομποτ να έχουν δικαιώματα και συναισθήματα; Διαταράσσονται τα θεμέλια της Δημοκρατίας και της Οικονομίας με την ραγδαία εισαγωγή των ρομποτ στην καθημερινότητά μας;

Για να παρακολουθήσετε δωρεάν το webinar την Πέμπτη, 6 Μαΐου στις 19.30, δηλώστε συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdb3JRbiVVeo2hYk4oNCE59-kl9YJLpWA1XPbKIa-Wunv_73A/viewform

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες και σε περίπτωση εκδήλωσης συμμετοχής τριψήφιου αριθμού όπως και στο προηγούμενο event, πιθανώς να κρατηθεί σειρά προτεραιότητας προκειμένου να μην χαθεί η διαδραστικότητα του κοινού με τους ομιλητές.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr