Ροχανί: Το Ισραήλ είναι μια πληγή, από την οποία πρέπει να… απαλλάξουμε την ανθρωπότητα

2 Αυγούστου 201319:00

Την τελευταία μέρα της θητείας του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στην Προεδρία του Ιράν επέλεξε ο διάδοχός του Χασάν Ροχανί, για να… καθησυχάσει τους Φρουρούς της Επανάστασης, τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη της χώρας Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ αλλά και τους απλούς πολίτες που διέβλεπαν πίσω από τον μετριοπαθή χαρακτήρα του τον κίνδυνο της αλλαγής στην εθνική στρατηγική της Τεχεράνης.

Ο κληρικός που ανέτρεψε τα δεδομένα στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές του Ιράν φυσικά και παραμένει μετριοπαθής. Επιθυμεί μια “εγκάρδια συνεννόηση” της Τεχεράνης με τη Δύση, ακόμη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα επιτρέψει στη χώρα του να απαλλαγεί από τα φαντάσματα του παρελθόντος, να οικοδομήσει μια διαφορετική σχέση εμπιστοσύνης. Και, μεταξύ άλλων, να ξεπεράσει τις αρνητικές συνέπειες που έχει σωρεύσει στην ιρανική οικονομία το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω του… πείσματος της Τεχεράνης να προχωρήσει με το πυηνικό πρόγραμμά της.

Υπάρχει ωστόσο ένας αστερίσκος. Μια ηχηρή υποσημείωση. Ο Χασάν Ροχανί εξαρεί από τη Δύση το Ισραήλ, ή μάλλον τους… Σιωνιστές, όπως συνεχίζει να τους αποκαλεί. Μετά λοιπόν από το πρόσφατο ξέσπασμά του, με το οποίο αναρωτήθηκε με ποιό δικαίωμα “οι Σιωνιστές” απειλούν το Ιράν με επίθεση, ο νέος Πρόεδρος της χώρας που πίστεψε στο θεοκρατικό κήρυγμα του Χομεϊνί και αφέθηκε στα χέρια των Φρουρών της Επανάστασης για να το διαφυλάξουν, ο διάδοχος του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ πήγε σήμερα πολλά βήματα παρακάτω.

“Το καθεστώς των Σιωνιστών, είναι μια πληγή που έχει καθίσει πάνω στο κορμί του μουσουλανικού κόσμου για πολλά χρόνια. Η πληγή αυτή πρέπει να καθαριστεί. Πρέπει να απαλλάξουμε την ανθρωπότητα από αυτήν”, τόνισε ο Χασάν Ροχανί σε εκδήλωση για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων.

Οι δηλώσεις Ροχανί προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος είχε εξαρχής υποστηρίξει ότι η Δύση δεν πρέπει να εφησυχάζει με την εκλογή του μετριοπαθούς πολιτικού στην Προεδρία του Ιράν, καθώς ο ίδιος δεν είχε αμφιβολία πως ο διάδοχος του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ θα ακολουθούσε τον δρόμο του προκατόχου του.

“Το πραγματικό πρόσωπο του Ροχανί αποκαλύφτηκε νωρίτερα από ό, τι θα περίμενε κανείς. Ακόμη κι αν οι Ιρανοί δουλέψουν για να αρνηθούν αυτά τα σχόλια, αυτό πιστεύει ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Και αντανακλά τα σχέδια του καθεστώτος”, τόνισε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που από την εποχή που έδειχνε στο βήμα της Γενικής Συνελευσης των Ηνωμένων Εθνών το… θρυλικό σχεδιάγραμμα με τα επίπεδα κατασκευής πυρηνικής βόμβας από το Ιράν, για να πείσει ότι η ανθρωπότητα οφείλει να τρέξει προκειμένου να προλάβει την Τεχεράνη, δεν έκρυψε ποτέ, στα όρια και της… παρενόχλησης προς τον ίδιο τον Μπαράκ Ομπάμα, ότι αν τον αφήσουν, θα χτυπήσει το Ιράν χωρίς δισταγμό.

Ακόμη κι αν κάτι τέτοιο θα σήμαινε τον ξεσηκωμό του πολιτικού Ισλάμ, το οποίο θα διψούσε για εκδίκηση.
ysterografa.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr