Ρυζοταλιατέλες με γαρίδες και σος Ταμαρίνδης

7 Μαΐου 201311:00

Ρυζοταλιατέλες με γαρίδες και σος Ταμαρίνδης 

Υλικά (4 μερίδες) :

250 γρ.ταλιατέλες ρυζιού
1/2 φύτζ ζεστό νερό
1/3 φλιτζ. ζωμός ή 2 κουταλάκια πάστα ταμαρίνδης
1/3 φλιτζ. σος ψαριού
2 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές χυμός λεμονιού
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο (προαιρετικό)
1 ή περισσότερες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
120 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες (προαιρετικό)
120 γρ. μικρές γαρίδες βρασμένες
120 γρ. σφικουταλάκια tofu (προαιρετικό)
2 αυγά
1/3 φλιτζ. ανάλατα αλεσμένα φυστίκια
1 φλιτζ. φασουλοβλάσταρα
2 πράσσα κομμένα σε κομμάτια των 2,5 εκ
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν (ή περισσότερο) ή λάδι τσίλι κατά τη γεύση
1 λεμόνι κομμένο στα τέσσερα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

1. Μουσκεύουμε τις ταλιατέλες σε βραστό νερό για 5 λεπτά, στραγγίζουμε και στεγνώνουμε.
2. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε την ταμαρίνδη, νερό, τη σος ψαριού, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνουμε λάδι στο τηγάνι ώσπου να κάψει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε.
3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, βράζουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να γίνει. Ανακατεύοντας πάντα προσθέτουμε τους κύβους tofu και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
4. Σπάζουμε τα αυγά στο τηγάνι και τα αφήνουμε να τηγανιστούν χωρίς να ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε το όλο μίγμα, ώστε τα αυγά και οι ταλιατέλες να διπλώνονται
από τον πάτο.
5. Ρίχνουμε το υγρό από το μπολ και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα 2/3 από τα αλεσμένα φιστίκια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις φύτρες φασολιών και τα πράσα και ανακατεύουμε.
6. Μεταφέρουμε στα πιάτα, ρίχνουμε καγιέν ή καυτερό λάδι τσίλι, αν επιθυμούμε, και σερβίρουμε με κομμάτια από φρέσκο λεμόνι και τα υπόλοιπα φιστίκια.

Σημ. Χρησιμοποιούμε γουόκ ή πολύ μεγάλο τηγάνι.

Πηγή : yumyum.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr